Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Cibuti ve Türkiye arasında sağlıkta işbirliği anlaşması

Sağlık Bakanı Dr. Djama Elmi Okieh, geçtiğimiz çarşamba günü, Türkiye'de özel bakım almak üzere gönderilen ilk on beş Cibutili hastayla bir araya geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-16 18:14:26

Cibuti ve Türkiye arasında sağlıkta işbirliği anlaşması

TIMETURK | ÇEVİRİ

Mart 2018'de ülkemizde kalan bir Türk cerrahi misyonunun görevi sırasında seçilen 70 hastanın ilk bölümü ile ilgili Sağlık Bakanlığında, Peltier Genel Hastane Müdürü Houssein Mohamed Houssein ve Sağlık Bakanlığından diğer yetkili personelin huzurunda bir toplantı yapıldı.

Sağlık Bakanı konuşmasında, hastalara Türkiye'deki tıbbi kalış süreleri boyunca gerekli olan yararlı bilgileri ve önerileri sunarak, hızlı bir iyileşme diledi. Tüm hastaların ülkemizde pahalı ve kullanılamaz cerrahi prosedürler gerektiren ciddi komplikasyonlara göre seçildiğini söyledi.

Cibuti hastalarına yönelik bu tıbbi bakımın, Cibuti-Türkiye sağlık işbirliğinin temelini oluşturan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının, Türkiye'ye resmi ziyaretini izlediğini hatırlattı.

Böylece Türk hükümeti, Cibuti hükümeti tarafından seyahat ve yaşam masrafları karşılanan Cibutili hastaların tıbbi bakım ve cerrahi operasyonlarının maliyetlerinin tamamını karşılamayı üstlendi.

Geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen bu ilk Cibuti hasta grubunun ayrılışı ile Cibuti ve Türkiye arasında çok yüzlü kardeşlik bağlarının sağlamlığını kanıtlayan yeni bir aktif ikili işbirliği sayfası açıldığını belirtti.

Kaynak: Lanationdj

Haber Ara