Dolar

32,3674

Euro

34,9570

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin resmi belgeler yayınlanıyor

ABD'de faaliyet gösteren Açık Toplum Adalet Girişimi Platformu, geçen yıl Ekim ayında İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda katledilen Cemal Kaşıkçı'nın cinayetiyle ilgili resmi belgeleri yayınlamaya başladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-17 13:46:26

Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin resmi belgeler yayınlanıyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Açık Toplum Adalet Girişimi (The Open Society Justice Initiative) ABD Bilgi Özgürlüğü Yasası (US Freedom of Information Act-FOIA) kapsamında Kaşıkçı cinayetine ait resmi belgeleri internet sitesi üzerinden yayınlamaya başladı.

TÜM BELGELER GEÇEN AY YARGIYA TESLİM EDİLDİ

Middle East Monitor'un aktardığına göre haber, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin geçen ay ABD'li yargıç Paul A. Engelmayer'e tüm belgeleri teslim etmesinden sonra geldi.

HER AY 5 BİN SAYFA YAYINLANACAK

Yargıcın, Devlet ve Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen 300 bin sayfadan her ay 5 bin sayfa yayınlanması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

Yargıç Engelmayer, konunun önemini ve acil olarak ele alınması gereğini vurgularken; FOIA'nın belgeleri yayınlama talebi Aralık ayında ulaştığında Kaşıkçı'nın ölümünün ilk sayfa haberi olduğunu, fakat bu talebe cevabın Nisan ayında yapıldığını söyledi.

Yargıç, "O zamandan beri Kaşıkçı'nın kaybolması ve Suudi Arabistan nezaretinde öldürlümesine ilişkin gerçekler ve iddialar var. Halkın, politikacıların ve gazetecilerin yoğun ilgisi devam ediyor" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara