Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Cemal Kaşıkçı'dan dolayı büyük şirketler Riyad'ı cezalandırdı

Virgin ve Uber tarafından yönetilen iş topluluğu, Türkiye'de Suudi konsolosluğundaki bir gazetecinin öldürülmesi iddiasıyla Riyad'a misilleme yapıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-15 15:48:50

Cemal Kaşıkçı'dan dolayı büyük şirketler Riyad'ı cezalandırdı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Türkiye'de Suudi konsolosluğunda suikast düzenlendiği iddiası, uluslararası camiada, Riyad için ciddi ekonomik sonuçları olabilecek bir kriz dalgası yarattı. Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık bir soruşturma çağrısında bulundu ve Donald Trump, davaya müdahalesinin kanıtlanmış olması halinde, krallığa karşı "ağır cezalandırma" sözü verdi.

İş dünyası da Riyad'a misilleme yapıyor. Virgin'in patronu Richard Branson, Suudi devlet fonunun kendi şirketlerinden birisine yatırım yapması durumunda bu yatırımı reddedeceğini açıkladı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da birkaç gün içinde açılacak olan önemli bir ekonomi forumuna katılımlar iptal edilmeye başlandı. Financial Times, The Economist ve New York Times gibi büyük medya kuruluşları katılımlarını iptal ettiler. Uber'in patronu, Dünya Bankası'nın patronu ve Androïd yazılımının yaratıcısı da bu toplantıdan kendilerini geri çektiler.

İddia edilen bu cinayet ile kendisini modernist olarak sunup süsleyen Suudi'lerin, rakiplerini öldürdüğünü ortaya koyarak, Riyad'ın gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Kaynak: François Lenglet, RTL

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara