Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

CBS Moonves’in eski CEO’su, iç soruşturmayı engellemekle suçlandı

Reuters’n haberine göre, CBS’nin cinsel taciz suçlamalarından sonra istifa eden eski CEO’su Leslie Moonves ile ilgili yapılan iç soruşturmada, CBS’nin kanıtları yok ettiği ve araştırmacıları yanlış yönlendirdiği sonucuna varıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-05 20:19:56

CBS Moonves’in eski CEO’su, iç soruşturmayı engellemekle suçlandı

New York Times'a göre, ABD televizyon grubu tarafından Leslie Moonves'e karşı yapılan şikayetlerin soruşturulması ile ilgili CBS'nin Moonves'e 120 milyon dolarlık tazminat ödememe gerekçesiyle ile ilgili mahkeme kararını verdi.

Eylül ayında CBS, bu taciz suçlamasıyla ilgili iç soruşturmanın bir fesih için bir gerekçe sunmaması halinde bu tutarı Leslie Moonves'e ödeyeceğini açıkladı.

İkincisi, Leslie Moonves'in kanıtları yok ettiğini ve gazetecilerin itibarını ve kıdem tazminatını korumak için araştırmacıları yanlış yönlendirdiğini gösteriyor.

Gazeteye göre, soruşturmacılar, bazıları hiçbir zaman ifşa edilmemiş olan Leslie Moonves'e karşı çeşitli cinsel taciz suçlamalarını kanıtladıklarına inanıyorlar.

Bir CBS sözcüsü olan Dana McClintock, grubun New York Times gazetesiyle ilgili yorumda bulunmadığını söyledi.

American Moon'un aktardığına göre, Danimarkalı avukat Andrew Levander, müvekkilimin “ gönülsüz cinsel ilişkiye meydan okuyor “ ve “ büyük ölçüde araştırmacılarla işbirliği yaptığını “ söyledi.

NOT: Reuters tarafından New York Times'ın haberi doğrulanmamıştır.

Kaynak: Los Angeles'tan Steve Gorman, Fransız Servisinden Claude Chendjou, Catherine Mallebay-Vacqueur, La Tribune

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara