Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Çakal Carlos kimdir?

Ilich Ramirez Sanchez, namı diğer Çakal Carlos kimdir?

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-18 13:40:14

Çakal Carlos kimdir?

Gerçek ismi tam olarak Ilich Ramirez Sanchez.Fakat herkes onu Çakal Carlos lakabıyla tanıyor. Çakal Carlos, 25 Mart 1949 yılında Marksist bir ailenin çocuğu olarak Venezuela'nın Caracas hastanesinde dünyaya geldi. 1966 yılında annesi ve kardeşleriyle birlikte İngiltere'ye gitti ve Londra'da üniversite eğitimi gördü. 

Uzun bir dönem Marksist gençlik örgütlenmelerinin içinde yer alan Carlos, 1975 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin kamplarında sıkı bir eğitimden geçtikten sonra İsrail'e karşı savaşmaya başladı. Daha sonraki yıllar İsrail'e karşı verdiği mücadeleyi Batı'nın büyük şehirlerine taşıyan Carlos, İsrail'le ilişkisi olan birçok banka, dernek, gazete ve elçiliğe bombalı saldırıda bulundu. 1980 yılında dünyanın en çok aranan adamı olarak ilan edilen Carlos; CIA, Mossad, Interpol ve Fransız istihbaratını birçok kez atlatmayı başardı.

OPEC binasına saldırı

Çakal Carlos özellikle yakalanmamaktaki başarısı, zekası ve cesaretiyle zamanla bir efsaneye dönüştü. Hakkında onlarca kitap yazıldı ve hayatını anlatan filmler çekildi. Viyana'daki OPEC Toplantısı esnasında aralarında 10 petrol bakanının da bulunduğu 70 kişiyi rehin alması ve olay sonrası rehineleri Cezayir'e kaçırması bütün dünyada şaşkınlığa neden oldu.

Fransa'nın korkulu rüyası

Daha sonraki yıllar özellikle Fransa'ya yönelik eylemler gerçekleştiren Carlos, bir dönem Fransız devletinin korkulu rüyası haline geldi. Carlos, 25 yıl süren bir kovalamacanın ardından 1994 yılında Fransız ve Sudan istihbaratının ortaklaşa düzenledikleri bir operasyon sonucu yakalandı.

Çakal Carlos özellikle yakalanmamaktaki başarısı, zekası ve cesaretiyle zamanla bir efsaneye dönüştü. Hakkında onlarca kitap yazıldı ve hayatını anlatan filmler çekildi. Viyana'daki OPEC Toplantısı esnasında aralarında 10 petrol bakanının da bulunduğu 70 kişiyi rehin alması ve olay sonrası rehineleri Cezayir'e kaçırması bütün dünyada şaşkınlığa neden oldu. Daha sonraki yıllar özellikle Fransa'ya yönelik eylemler gerçekleştiren Carlos, bir dönem Fransız devletinin korkulu rüyası haline geldi. Carlos, 25 yıl süren bir kovalamacanın ardından 1994 yılında Fransız ve Sudan istihbaratının ortaklaşa düzenledikleri bir operasyon sonucu yakalandı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara