Çağlar Çorumlu


Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Çağlar Çorumlu... Çağlar Çorumlu kimdir? İşte Çağlar Çorumlu'nun biyografisi

Çağlar Çorumlu, 4 Aralık 1977'de Amasya'nın Merzifon ilçesinde doğdu.

Mezifon Lisesi'nden 1994 yılında mezun olduktan sonra Eskişehir'e yerleşen Çorumlu, 2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu.

Buradaki eğitimi sırasında okulun tiyatro kulübüne giren Çorumlu, profesyonel deneyim yaşamak ve kariyerinde ilerlemek için İstanbul'a gitti.

MSM ACTOR STUDIO'da bir yıl eğitim aldıktan sonra "Kabare Taksim" bünyesine dahil oldu ve profesyonel kariyeri başladı.

Televizyonda kendisini tanıtmasını sağlayan proje, Kabare Taksim ekibiyle birlikte rol aldığı TRT'de yayınlanan "7 Numara" adlı komedi dizisi oldu.

Kabare Taksim'den sonra "Komedi Kılçık" grubuna dahil olan Çorumlu, 2007 yılında rol aldığı "İstanbul Efendisi" oyunu ile İstanbul Şehir Tiyatroları'na dahil oldu.

Çorumlu, birçok tiyatro oyunu, televizyon dizisi ve sinema filminde rol almasının yanı sıra, 2013'de kendi tiyatrosu TiyatrOPS'u kurdu. Buradaki ilk oyunu, 18 Ocak 2014'de sahneye koyduğu Koffi Kwahulé'nin "Big Shoot" isimli oyunudur.

2012'de "Şark Dişçisi" isimli oyundaki "Taparnigos" rolü ile "Yılın En Başarılı Müzikal Komedi Erkek Oyuncusu" ödülüne layık görülen Çorumlu, aynı yıl Gaye Çorumlu ile evlendi.

Rol Aldığı Oyunlar:

Big Shoot: Koffi Kwahulé - TiyatrOPS - 2014

Şark Dişçisi: Hagop Baronyan - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2011

Marat-Sade: Peter Weiss - İstanbul Şehir Tiyatrosu -2010

Tarla Kuşuydu Juliet: Ephraim Kishon - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2009

Karagöz Geri Döndü: Cemal Ünlü - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2009

İstanbul Efendisi: Musahipzade Celal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008

Ayşegül Sıkıntıda: Tiyatro Kılçık - 2008

Ayşegül Hindistanda: Tiyatro Kılçık - 2007

Kadınlarda Savaşı Yitirdi: Curzio Malaparte - Kabare Taksim - 2006

Havadan Sudan: Oya Yüce - Kabare Taksim - 2002

Bir Şahnaz Oyun: Turgut Özakman - TKM - 2001

Kızgın Damdaki Kedi: Tennessee Williams - MSM Actor Studıo mezuniyet oyunu - 2001

Mezopotamya Üçlemesi: Taziye: Murathan Mungan - Yön: Ünsal Şaşkın 1999 - 2000

 

Filmografi:

Kolonya Cumhuriyeti: Peker - 2017

Tatlım Tatlım: Haybeden Gerçeküstü Aşk 2017

Kor: Aslan - 2016

Bulantı: Beşir - 2015

Yok Artık!: Semih 2015

Pek Yakında: Zeki - 2014

Daire: Necip - 2014

Aldırma Gönül: Levent - 2013

Cesur Hemşire: Babür - 2013

Güldür Güldür: Şevket - 2013

İbret-i Ailem: Kenan - 2012

Koyu Kırmızı: Galip - 2012

Prensesin Uykusu: -Aziz 2010

Rina: Umut - 2009

Teyzanne: Şaşkın Bakkal - 2009

Haneler: Çağlar - 2009

Osmanlı Cumhuriyeti: Piştici 2008

Üvey Aile: Feyyaz - 2008

Derman: Güven - 2008

Avrupa Yakası: 2007

Ezo Gelin 1. Sezon: Zeki - 2006

Kader (film): Kamil - 2006

Hayat Türküsü: Sezgin - 2006

Ah Polis Olsam: 2006

Yanılgılar: Mehmet - 2006

Ters Köşe: Sinan - 2005

Gece Yürüyüşü: Hakan - 2005

Yedi Numara: Yusuf 2000



    YORUM YAZ

YORUMLAR

Foto Galeriler Videolar Yazarlar Günün Özeti
ÇOK OKUNANLAR
TİMETÜRK SON HABERLER
TİMETÜRK BİYOGRAFİ