Dolar

32,5636

Euro

34,9445

Altın

2.425,65

Bist

9.722,09

Büyük yenilik! Hutbeler ‘Akıllı mikrofon’dan okunacak

Mikrofonla konuşma yapanların işini kolaylaştırmak için yola çıkan Sunny Elektronik, ‘Akıllı Hitabet’ adında arkasında promter olan yeni nesil bir mikrofonu satışa sundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-09 14:35:47

Büyük yenilik! Hutbeler ‘Akıllı mikrofon’dan okunacak

Elektronik eşya üretiminde Türk şirketi Sunny Elektronik, başta camiler olmak üzere okul, konferans ve topluluklara hitap edilen yerlerde kullanılmak üzere ‘Akıllı Mikrofon' geliştirdi. Mikrofonla konuşma yapanların işini kolaylaştırmak için yola çıkan Sunny Elektronik, ‘Akıllı Hitabet' adında arkasında promter olan yeni nesil bir mikrofonu satışa sundu. Önden mikrofona benzeyen modelin arkasında ise ekranı var. Ekrandan konuşma metni geçiren cihaz, metnin doğru okunup okunmadığını da kontrol ediyor.

Öncelik camilerin

Akıllı mikrofon ile dinleyiciye aktarmak istenilenleri kağıttan okumak yerine, dinleyiciyle göz teması kurabilen ve en etkili anlatım şekli olan vücut dilini kullanarak daha etkili bir anlatım yapabilme imkanı sağlıyor.

Cami imamlarının okudukları hutbeler, politikacıların konuşmaları, bilimsel veya sosyal amaçlı yapılan konferanslar, tanıtım organizasyonları ve okullarda hatibe büyük kolaylık sağlayan akıllı mikrofon halen piyasada 3 bin, 3 bin 500 lira fiyatla satılıyor.

Sunny markası ile üretim yanan Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, ürünün ilk olarak Ramazan ayında Yenikapı'da 300 bin kişinin katıldığı teravih namazında kullanıldığını söyledi. İstanbul Müftülüğü tarafından denenen ve başarılı bulunan ‘Akıllı Hitabet Mikrofonu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da kabul gördüğünü belirten Atmaca, camilerin ardından ürünü okullara da pazarlamaya hazırlandıklarını söyleyerek şu mesajı verdi:

Fikirden ürüne yolculuk

1980'li yıllardan gelen üretim tecrübesiyle büyüdük. Tecrübemiz kadar insan kaynağına da önem verdik. Üretim alanımızla ilgili ihtiyaçları artık doğru bir şekilde belirleyebiliyoruz. Ardından da bu ihtiyaçları üretmek için tasarımlar yapıp adımlarımızı atabiliyoruz. Bizim için en büyük enerji kaynağı; düşünmemiz, karar verip planlama yapabilmemiz ve üretmemizdir. AR-GE'ye yaptığımız yatırımların artık meyvesini almaya başladık. Akıllı mikrofon da fikirden ürüne dediğimiz ve bizlere heyecan veren bir sürecin meyvelerinden birisi oldu. En başta güzel bir fikir olarak geliştirdik. Ardından hayırlı bir işte kullanılması için ürettik. Hitabetin en önemli olduğu mekânlardan birisi olan camilerde bu cihazın kullanılmaya başlanması, hem imamlarımız için büyük bir kolaylık olacak hem de hitap edilen cemaatin imamla göz teması sayesinde daha güçlü manevi bağın oluşmasına vesile olacaktır.

2020 miladımız olacak

Babadan kalan ticaret ahlakını aile olarak en iyi şekilde koruyarak bugünlere geldiklerini vurgulayan Adem Atmaca, “Türkiye'de maksimum yerlilikle üretim yapan bir fabrikayız. Her türlü elektronik cihazı tasarlayıp üretebilme kapasitesine sahibiz. 2020 yılında hizmet kalitesine odaklanacağız ve Sunny markası için milat yılımız olacak. Bu markaya yatırım yapacağız. Sunny'i daha fazla talep edilir hale getireceğiz. 20 milyon liralık bütçe ile satış sonrası servis ağını genişletiyoruz. En başta görüntüde yakaladığımız kaliteye paralel olarak ürünlerimizdeki ses kalitesini artıracağız” diye konuştu.

Haber Ara