Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Burak Akkul koronavirüsü nasıl yendiğini açıkladı

Koronavirüsü atlatan sunucu Burak Akkul, hastalıktan uyutulma yöntemiyle kurtulduğunu ve şu an Türkiye'de bu şekilde iyileşen ilk kişi olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-10 14:45:57

Burak Akkul koronavirüsü nasıl yendiğini açıkladı

'Çok Gezenti' programının sunucusu Burak Akkul, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) nasıl yendiğini anlattı. Fizik tedavi için hastanede kalmaya devam ettiği belirten Akkul "İşim gereği yurt dışında çok geziyoruz. 110. Çok Gezenti bölümümüz sırasında fark ettik" dedi.

CNN Türk'e konuşan Akkul, hastalıktan uyutulma yöntemiyle kurtulduğunu belirterek şunları kaydetti: "Entübe denilen uyutulma yöntemiyle kurtuldum. Türkiye'de bu şekilde hastalığı yenen ilk insanlardan biriyim. 21 gün uyutuldum. 21 gün sonra uyandığımda o aradaki sanrı ile gerçek dünyaya geçiş zor, hala becerebilmiş değilim."

Akkul'un açıklamaları şu şekilde:

"Eşim ve ben çok ateşli geldik Türkiye'ye. Biz geldiğimizde Türkiye'de 6. vaka açıklanmıştı. Ateş 42'ye vurmuştu, öksürük yoğundu. Senede bir iki defa seyahatlerden öksürüklü ateşle dönüyordum ve antibiyotik alıp geçiyordu. Tekrar bu oldu sandım, insan kendine konduramıyor. Tonsilit var, bademcik iltihabı önce o sandım ama sonra Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gittik.

Entübe denilen uyutulma yöntemiyle kurtuldum. Bu şekilde hastalığı yenen ilk insanlardan biriyim Türkiye'de. 21 gün uyutuldum. 21 gün sonra uyandığımda o aradaki sanrı ile gerçek dünyaya geçiş zor, hala becerebilmiş değilim.

Çok maceralı bir durum, araya kaçırılma sokmuşum ama onların hiçbiri olmamış aslında. Adapte olacağım herhalde. Siz anlamıyorsunuz çeşitli sanrılar görüyorsunuz ama geride kalan ve hasta olmayan yakınlarınız için daha zor diye düşünüyorum. 21 gün uyanınca birçok şeyin olduğunu görüyorsunuz.

Eşim Seda ve ben de çift negatif raporumuz var. Artık bulaşma ihtimalimiz yüzde sıfır şu anda. Şu anda fizik tedavi süreci var. Bu kadar uyutulunca çeşitli uzuvlar çok zayıf kalıyor. Onları düzeltmek gerekiyor."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara