Dolar

32,5914

Euro

34,8653

Altın

2.491,07

Bist

9.709,15

Bülent Kuşoğlu kimdir?

Türk siyasetçi, bürokrat Bülent Kuşoğlu kimdir? İşte Bülent Kuşoğlu biyografisi...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-23 17:46:56

Bülent Kuşoğlu kimdir?

17 Ocak 1958'de Erzurum'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı'nda hesap ve baş hesap uzmanlığı görevlerinde bulundu.

İngiltere'de sosyal güvenlik konularında çalışmalar yapan Kuşoğlu, F-16 projesinde Milli Savunma Bakanlığının danışmanı olarak ABD'de çeşitli çalışmalar yürüterek toplantılarına katıldı.

Brüksel'de Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Türkiye'de ise Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Dünya Bankası gözetiminde gerçekleşen Türk Sosyal Güvenlik ve Sağlık Sisteminin Reformu projelerinde Değerlendirme Kurulu ve Yürütme Komisyonu Üyesi olarak görev aldı.

Kurumsal Vizyon Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, City Hospital Sağlık Yatırım ve Hizmetleri AŞ'nin ortağı, Genel Müdürü, Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Ulusal ve çeşitli internet gazetelerinde köşe yazıları yayımlandı.

Bülent Kuşoğlu, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili olarak meclise girmiştir.

 25 ve 26. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 24 ve 26. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. 26. Dönemde Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (EİTPA) Türk Grubu Üyesidir.

CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Kuşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haber Ara