Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

Bülent Arınç'tan İstanbul seçimi açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Arınç, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Milletin takdir ettiğine bizim hayır dememiz mümkün değil. Bunu saygıyla karşılıyoruz' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-25 17:23:26

Bülent Arınç'tan İstanbul seçimi açıklaması

TBMM eski başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Kosova'nın Prizren şehrine geldi. Burada İstanbul'da yenilenen seçimi değerlendiren Arınç, "Demokraside seçimle gelinir, seçimle gidilir. Bunu tabii karşılamak lazım" dedi.

50 kişilik ekiple Prizren'e gelen Bülent Arınç, TİKA tarafından onarılan ve açılışını TBMM Başkanı görevindeyken kendisinin yaptığı Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Cami ve diğer tarihi yerleri ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya'nın da eşlik ettiği ziyaret kapsamında Kosovalılar, Arınç'a yoğun ilgi gösterdi.

ARINÇ, İSTANBUL SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

İstanbul'daki yenilenen seçiminin sonuçlarını değerlendiren Arınç, şunları söyledi:

''Yaptığımız nihayet bir seçimdir. Seçimde kazanmakta var kaybetmekte var. Siyasi partiler birbirlerinin düşmanları değil rakipleridir. Bir defa değil iki defa seçim oldu. Birincisiyle daha az oy farkıyla AK Parti adayı kaybetmişti, şimdi çok daha büyük bir farkla oldu. Milletin takdir ettiğine bizim hayır dememiz mümkün değil. Bunu saygıyla karşılıyoruz.

"DEMOKRASİDE SEÇİMLE GELİNİR, SEÇİMLE GİDİLİR"

25 yıl aralıksız yönettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, ilçe belediyelerini ayrı tutuyorum, bu sefer başka bir aday seçimi kazandı. Çok tabiidir, çok doğaldır. Bildiğiniz gibi yine 25 yıl sonra Ankara'da da başka bir aday seçimi kazanmış ve görevine başlamıştır. Demokratik usullerden birisidir; demokraside seçimle gelinir, seçimle gidilir. Bunu tabii karşılamak lazım."

Haber Ara