Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Brexit, yaşlı iblisleri uyandırıyor

İskoçya ile İngiltere arasındaki ilişkiler gerginleşiyor. Çekişmenin ana noktası, İskoçya'nın Londra ile aynı vizyona sahip olmadığı Brexit meselesi...

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-10 14:21:58

Brexit, yaşlı iblisleri uyandırıyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

İskoçya ve İngiltere arasındaki ilişkiler gerginleşiyor. Çekişmenin ana noktası, İskoçya'nın Londra ile aynı vizyona sahip olmadığı Brexit meselesi...

İngilizlerin aksine İskoçlar, Haziran 2016'daki İngiliz referandumunda İngilizler'in Avrupa Birliğinde kalması taraftarıydı. İskoç başbakanı Nicola Sturgeon, Londra'nın Brexit hakkındaki müzakereleri tek taraflı olarak yürütmesini kınadı.

İskoç Milliyetçi Partisi (SNP) delegelerinin Kongresi'ne katılan Nicola Sturgeon, Londra'nın AB'den çıkış müzakerelerinde üye ülkelere adil bir şekilde davranmadığını ve Edinburgh'u hor gördüğünü söyledi.

Nicola Sturgeon, AB'den ayrılma koşulları belirlendikten sonra kendi kaderini tayin etmede yeni bir referandum yapılması kararını vereceğini söyledi. Başbakan, Avrupa Birliğinden çıkışın İskoçya'nın iradesine karşı uygulandığını düşünüyor. Nicola Sturgeon, Brexit'in İskoçya için ciddi bir sorun olduğunu ve tek çözümün bağımsız bir ülke olmaktan geçtiğinin altını çizdi.

İskoç lider, bu yüzden İngiltere'den ayrılmak için İskoç halkına referanduma giderek sormayı düşünüyor.

Kaynak: La nouvelletribune

Haber Ara