Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

BP: Denize petrol sızarsa yerel ekonomi gelişir

BP, Büyük Avustralya Körfezi’nde petrol çıkarmak için Avustralya Milli Sahil Petrol ve Çevre Güvenliği İdaresi (NOPSEMA)’yı ikna etmeye çalıştı. BP’nin Avustralya idaresine sahilde “muhtemel bir petrol sızıntısının yerel ekonomiyi geliştireceğini” söylediği aktarıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-20 23:09:55

BP: Denize petrol sızarsa yerel ekonomi gelişir

TIMETURK | ÇEVİRİ

British Petrol olarak da bilinen BP, Büyük Avustralya Körfezi'nde petrol çıkarmak için Avustralya Milli Sahil Petrol ve Çevre Güvenliği İdaresi (NOPSEMA)'yı ikna etmeye çalıştı. BP'nin Avustralya idaresine sahilde “muhtemel bir petrol sızıntısının yerel ekonomiyi geliştireceğini” söylediği aktarıldı.

AVUSTRALYA'NIN EN GÜZEL KÖRFEZİNİ HEDEF ALDILAR

Avustralya'ya yapılan bu teklifin ise BP şirketinin, Avustralya'nın en güzel körfezlerinden birinde petrol çıkarabilmek adına NOPSEMA'yı ikna için hazırladığı bir planda yer aldığı belirtildi.

BP petrol sızıntısı söz konusu olduğunda kötü bir geçmişe sahip. 2010 yılında Meksika Körfezi'nde tarihin en büyük petrol sızıntısının sorumlusu BP idi. Felaket, 3 milyon varilin sayısız ölü alanlar yaratarak çevreye yayılması sonucunu doğurdu. Oksijensiz kalan deniz bölgeleri ise denize dayalı yerel ekonomiyi de çökertti ve hala ayağa kalkmaya çalışan bir ekonomi sözkonusu.

BP'NİN TEKLİFİ CLIMATE HOME NEWS TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ

Londra merkezli Climate Home News tarafından ele geçirilen belgeler ise bilgiye ulaşma özgürlüğü kanunu çerçevesinde elde edildi. Belgelerde BP tarafından, petrol sızıntısı ihtimali sonrası başlayacak temizlik çalışmalarıyla “artan faaliyetlerin” yerel ekonomiyi güçlendireceği iddia ediliyor. Bu türden çevresel felaketlerin ise “sosyal olarak kabul gördüğü” ve “paydaşlar için çözümsüz endişelere” neden olmadığı ifade edildi.

NOPSEMA PLANI İKİNCİ KEZ REDDETTİ VE BP BÖLGEYİ TERKETTİ

NOPSEMA'nın ise BP'nin olası bir petrol sızıntısı ihtimalinin ardından çizdiği güllük gülistanlık tabloya sıcak bakmadığı belirtildi. Böylece Avustralyalı idare tarafından 2015 yılında hazırlanan BP raporu 2016 yılında da ikinci defa reddedilmiş oldu. BP'den yapılan açıklamada ise farklı bir yerde yapacakları yatırım için “daha iyi seçenek” buldukları ve bu nedenle Avustralya'daki alanı terk ettikleri yorumu geldi.

Haber Ara