Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bombalanan İran üssünde, 18 Haşdi Şabi öldürüldü!

Dün gece yarısından hemen sonra hangi ülkeye ait olduğu henüz netlik kazanmayan savaş uçaklarının bombalaması sonucu imha edilen Suriye’deki İran üssünde 18 Haşdi Şabi militanının öldürüldüğü, 38 militanın ise yaralandığı iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-09 17:10:00

Bombalanan İran üssünde,  18 Haşdi Şabi öldürüldü!

Dün gece yarısından hemen sonra hangi ülkeye ait olduğu henüz netlik kazanmayan savaş uçaklarının bombalaması sonucu imha edilen Suriye'deki İran üssünde 18 Haşdi Şabi militanının öldürüldüğü iddia edildi.

İran'ın zırhlı araçlar, füze sistemleri ve İran milislerinin bulunduğu iddia edilen Suriye-Irak sınırındaki Al-Bukamal kentindeki askeri üssü dün gece saat 12.30 sıralarında tanımlanamayan savaş uçakları tarafından bombalandı.

Gerçekleştirilen hava saldırısında İran destekli 18 paramiliter Haşdi Şabi militanının öldürüldüğü, 38 militanın ise yaralandığı bildirildi.

 Haşdi Şabi'ye yakın Iraklı üst düzey bir yetkili de Haşdi Şabi militanlarının kayıplarına ilişkin iddiaları doğruladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ve birçok yerel kaynağın da sosyal medya mecralarından bildirdiğine Suriye ve Irak sınırında bulunan Al-Bukamal kentindeki İran askeri üssü geçtiğimiz hafta da bombalanmış, 55 İran milisinin öldürüldüğü bombalamanın ardından İran yetkili makamları İsrail'i saldırının ardında olmakla suçlamıştı.

İran'ın bu iddiasına karşın olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermeyen İsrail ise ulusal güvenliğini tehdit eden her yeni gelişmeye anında karşılık vereceği cevabını vermişti.

Haber Ara