Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Bolivya'da darbenin ardından ABD çıktı

Bolivya'daki darbeye ilişkin ses kayıtları yayınlandı. Kayıtlarda, ülkedeki ABD Büyükelçiliği'nin, ABD'li senatörler Marco Rubio, Ted Cruz, Bob Menendez ve Evanjelik Kilise’nin desteği açıkça ifade ediliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-12 10:54:45

Bolivya'da darbenin ardından ABD çıktı

Bolivya'da 20 Ekim'de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından başlayan gösteriler ile ordunun devlet başkanı Evo Morales'e istifa çağrısı yapması ve Morales'in ailesine zarar verilmemesi karşılığında istifasıyla sonuçlanan bir darbe yaşanıyor.

Morales, Meksika'dan gelen sığınma talebini kabul ettiğini açıklayarak bu ülkeye doğru yola çıkarken, darbeye ilişkin ses kayıtları da internette yayılmaya başladı.

ABD'NİN DESTEĞİ ÇOK AÇIK

elperiodicocr.com'da yayınlanan ses kayıtlarında muhalefet liderleri Bolivya'daki ABD Büyükelçiliği, ABD'li senatörler Marco Rubio, Ted Cruz, Bob Menendez ve Evanjelik Kilise'nin desteğini açıkça ifade ediyor.

MUHALİF LİDERLERİN ABD İLE DİREKT TEMASI VAR

ABD Büyükelçiliği'nin ulusal basın üzerinden istikrarsızlaştırma planının seçimlerden önce koordine edeceği ifade edilen kayıtlarda Senatör Marco Rubio ve Ted Cruz'un muhalefetle doğrudan temas halinde olduğu belirtiliyor. Ses kayıtlarında planın bir ‘seçim hilesi' üzerine odaklandığı görülüyor.

TRUMP DARBEYİ ALKIŞLADI

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı yazılı açıklamada, Bolivya Devlet Başkanı Morales'in istifasının batı yarım kürenin demokrasisi için önemli bir olay olduğunu belirterek, "ABD, Bolivya halkını özgürlük talep ettiği için ve Bolivya ordusunu sadece tek bir insanı değil Bolivya anayasasını koruma sözüne bağlı kaldığı için alkışlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara