Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

BM'den Libya'ya ''iç savaş'' uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Salame, Libya'da devam eden çatışmalar sonra iç savaş uyarısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-22 07:44:55

BM'den Libya'ya ''iç savaş'' uyarısı

Salame, BM Güvenlik Konseyi'ni, başkent Trablus ve çevresinde devam eden çatışmalar ve ülkedeki gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

Trablus ve çevresinde 4 Nisan'dan beri süren çatışmalarda 460'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 400'ün üzerinde kişinin yaralandığını ve 75 bin kişinin de yerinden edildiği bilgisini veren Gassan Salame, 10 binden fazla kişinin ise çatışmalar nedeniyle mahsur kaldığını ifade etti.

Trablus çevresindeki çatışmaların uzun ve kanlı bir savaşın başlangıcı olduğu ve Libya'nın Akdeniz'deki komşularının da güvenliğini tehlikeye attığı uyarısında bulunan Salame, General Halife Hafter'in Trablus'e ele geçirmek için güneyden askerlerini çekmesiyle birlikte bu boşluğun IŞİD ve El Kaide tarafından doldurulma riskine dikkati çekti.

Gassan Salame, "Libya, ülkenin bölünmesine neden olacak bir iç savaşa sürükleniyor. Zararın onarılması yıllar alacak ve bu ancak savaş şimdi sona ererse mümkün" ifadelerini kullandı.

Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da operasyon başlatan General Halife Hafter'in komutasındaki Libya Ulusal Ordusu ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın birlikleri arasında başkent çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Haber Ara