Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

BM, Cezayir’i Afrikalı göçmenler konusunda uyardı

Birleşmiş Milletler'den bir insan hakları yetkilisi salı günü AFP'ye gönderdiği raporda, Cezayir'i Afrika'dan Nijer'e göçmenlerin sınır dışı edilmesini derhal durdurmaya çağırdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-10 16:45:26

BM, Cezayir’i Afrikalı göçmenler konusunda uyardı

BM Özel Raportörü Felipe Gonzalez Morales, Cezayir hükümetini, “ Afrikalı göçmenlerin Nijer'e toplu olarak sınır dışı edilmeleri konusunda derhal bu uygulamayı durdurmaya çağırıyorum” diyerek, göreve çağırdı.

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) tahminlerine göre, Cezayir, 2014'ten bu yana 35.600 Nijeryalıyı Nijer'den sınır dışı etti. Eylül 2017'den bu yana, birçok göçmenin çocuklarının doğduğu ve eğitildiği Cezayir'de yaşayıp çalıştığını söyledi.

Göçmenler gecenin bir yarısı evlerinde toplandılar

Göçmenlerin elbiselerini giymeye ya da paralarını dahi almaya vakit bırakmadan, geceleri evlerinden zorla kaldırılıp, otobüslerle karakollara götürüldüğünü ve dayak atılarak sınır dışı edildiklerini ve daha sonra en yakın kasabaya ulaşmaları için yürümek zorunda bırakıldıklarını raporda açıkladı.

IOM, bu zorunlu sınır dışı edilme operasyonları dahil olmak üzere Cezayir tarafından Afrikalı göçmenlerin tedavisini de defalarca eleştirdi. Cezayir, kötü muamele suçlamalarını temmuz ayında reddetmişti.

Felipe Gonzalez Morales, Batı Afrika'da fakir bir ülke olan Nijer'in, göçmenlerin Avrupa'ya geçişi için ana geçiş ülkeleriden biri olduğunu, insan tacirlerinin cezalandırıldığını söyledi ve resepsiyonun çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Kaynak: Jeuneafrique

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara