Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

BM Cezayir'e, Afrika göçmenlerinin sınırdışı edilmelerini derhal durdurma çağrısında bulundu

Salı günü AFP'ye gönderilen bir raporda, Birleşmiş Milletler'de görevli bir insan hakları yetkilisi, Cezayir'i Afrikalı göçmenlerin sınır dışı edilmesini derhal durdurma çağrısında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-10 13:56:41

BM Cezayir'e, Afrika göçmenlerinin sınırdışı edilmelerini derhal durdurma çağrısında bulundu

Timetürk Çeviri

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tahminlerine göre, Cezayir 2014 yılından beri 35.600 Nijeryalı'yı sınırdışı etti. 2018 yılı başından bu yana 12.000 ve Batı Afrika'dan 8000'den fazla göçmen Eylül 2017'den beri sınır dışı edildi ya da ediliyor.

Sınır dışı edilenler arasında, Cezayir'de doğan, eğitilen ve uzun yıllar orada yaşayıp çalışan göçmen çocukları da bulunuyor.

"Göçmenler gecenin bir yarısı giyinmelerine yada eşyalarını ve birikimlerini almalarına fırsat verilmeden apar topar evlerinden alınıyorlar. Karakollara götürüldükten sonra, en yakın şehrine yürümek zorunda bırakıldıkları Nijer sınırına giden otobüsle sınır dışı ediliyorlar.

Kötü tedavi

IOM, bu zorunlu geri gönderme operasyonları dahil olmak üzere Cezayir tarafından Afrikalı göçmenlerin tedavisini defalarca eleştirdi. Cezayir, kötü muamele suçlamalarını Temmuz ayında reddetmişti.

Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Felipe Gonzalez Morales, Nijer'in, göçmen kaçakçılığına karşı çıkardığı yasalarıve insan tacirlerine uyguladığı caydırıcı cezaları, resepsiyonun çabalarını memnuniyetle karşıladığını vurguladı. Batı Afrika'da ki bu fakir ülke, göçmenlerin Avrupa'ya geçişi için ana geçiş ülkelerinden biri durumunda bulunmaktadır.

Kaynak: BFM TV

 

 

Haber Ara