Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bloomberg: Erdoğan, Suudi Arabistan'a meydan okudu

Bloomberg haber sitesinde, Jonathan Ferziger ve Fadwa Hodali tarafından çarpıcı bir yazı kaleme alındı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 21:55:42

Bloomberg: Erdoğan, Suudi Arabistan'a meydan okudu

Bloomberg haber sitesinde, Jonathan Ferziger ve Fadwa Hodali tarafından “Erdoğan, Doğu Kudüs'ün her yerinde” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazıda, Türkiye'nin, Doğu Kudüs üzerinde artan etkisi, halkın Türkiye'ye ve Erdoğan'a artan ilgisiyle Suudi Arabistan'ı, "bölgenin hamisi" konumundan uzaklaştırdığı belirtildi. Bu durumunda Erdoğan'ın, Doğu Kudüs üzerinden Suudi Arabistan'a, "İslam dünyası liderliği" bakımından meydan okuduğu iddia edildi.

3 semavi din (İslam, Hristiyanlık ve Musevilik) için de kutsal olan Kudüs'ün İsrail tarafından başkent olarak görüldüğü ve Filistin'in, çoğunluğu Araplardan oluşan Doğu kısmını istedikleri belirtildi.

Kudüs Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi analisti İsrailli Pinhas Inhabari, "Suudiler Mekke'ye sahip, Erdoğan da Kudüs'ü istiyor" ifadelerini kullandı. Inhabari, İsrail'in, Türkiye'nin Doğu Kudüs üzerinde otorite olmaya çalışmadığına, statükoyu bozup bozmadığına dair ciddi güvenlik araştırmaları yaptığını ifade etti.

"İSLAM DÜNYASINA LİDERLİK ETMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ"

Erdoğan'ın, söylemleriyle ve Türkiye'nin bölgeye yardımlarıyla, popülaritesinin, arttığı belirtildi. Kudüs'teki Müslüman bir esnaf olan Salahadin Nasradin "Erdoğan, Filistin'i seven güçlü adam" dedi.

Haber Ara