Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bisikletle işe gidip gelmeyi kolaylaştıran sistem

Bisikletle güvenli ulaşım amacıyla organizeli toplu hareket etme şekli Bisiklet Treni.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 16:56:20

Bisikletle işe gidip gelmeyi kolaylaştıran sistem

Şehiriçinde bisikletle işe gidip gelebilmeyi sağlayan,kalkış ve varış saati belli olan, belirlenmiş duraklardan dahil olunabilen, herkesin katılabileceği seviyede, trafiği kontrol eden öncü bisiklet rehberliğinde, güvenli bisiklet konvoylarına Bisiklet Treni deniyor.
Büyükşehirlerde sabah işe gidiş ve akşam iş çıkışı saatlerinde trafik yoğunluğu had safhaya ulaşıyor. Özellikle yerleşim alanlarının olduğu caddelerde otomobiller dur kalk ilerliyebiliyor. İşyerleri uzak mesafelerde olanlar için toplu taşıma veya otomobil gerekli olurken öte yandan ev ile işyerleri arasında 10 kilometreye kadar olan kişilerde bu trafiği çekmek zorunda kalıyor. Hele evle işyeri arası düz hat üzerinde olanlar için bisiklet oldukça mantıklı bir ulaşım aracıdır.

bisiklet treni 004

Günlük rutin ulaşımları bisikletle gidebilecekleri mesafelerde olanlar bu sefer tek başlarına yola çıkmaktan çekiniyorlar. Bisiklet Treni iseı bu kişileri ortak hareket edebilmeleri yönünde bir uygulama. Toplu hareket eden bisikletlilerin oluşturduğu konvoya dahil olarak işe gidip gelmek şehrin trafik sorununa büyük çözüm olacağı gibi hareket sağlayan, sağlıklı, ekonomik ve eğlenceli ulaşım şeklidir.

bisiklet treni 002
Bisiklet Treni uygulamasıyla çocukların evden okula bisikletle gitmeleri de mümkün. Bisikletli Okul Servisi şeklindeki uygulamalar Avrupa ve Amerika'da oldukça yaygın. Bisikletli okul servisleri ise daha çok yazlık bölgeler, kırsal ve köy okulları için uygulanabilecek bir yöntem.

bisikletli okul servisi
Bisiklet Treni şeklinde toplu hareket edebilmek için öncelikle hergün aynı saatlerde aynı hat üzerinde işe veya okula gidenlerin organize olmaları gerekiyor. Belirlenen hattın en uzak mesafesinden belirli saatte hareket eden öncü gerekiyor. Öncü bisikletli sabit hız temposunda ilerliyor. Hız temposuna göre yol üzerinde belirli istasyonlara kaç dakikada varacağı bellirlenmiş oluyor. Herkesin katılabileceği seviyede hafif tempoda ilerleyen bisikletliler tek sıra halinde ilerliyor.

bisiklet treni 007

Haber Ara