Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Bir yaşındaki bebeği göçmen mahkemesinde yargıladılar

Amerika Phoenix'te bir yaşındaki bir bebek annesi ve babası yanında olmaksızın gözaltındayken göçmen mahkemesine çıkarıldı. Eline ufak bir top verilen bebek, bir süre sonra ağlamaya başladı ve mahkeme salonundan çıkarıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-09 13:34:17

Bir yaşındaki bebeği göçmen mahkemesinde yargıladılar

TIMETURK | ÇEVİRİ

Amerikan sınırında Trump'ın “sıfır tolerans” göçmen politikası gereği babasından ayrılan Johan aslında mahkeme tarafından atanmış avukatı ile mahkemeye çıktı.

Trump çocukları ailelerinden ayıran politikayı 20 Haziran'da kendisi feshetse de çocukları aileleriyle birleştirmek için bu sefer de mahkeme emri isteniyor.

GERİ GÖNDERİLEBİLİR

AP'nin haberine göre, bir yaşındaki bebek hakkında gönüllü gönderme emri çıkartılarak babasının gönderildiği Honduras'a geri gönderilmesinin kapısı aralandı. Adının Johan olduğu belirlenen küçük çocuk, Arizona'daki mahkemeye ailesi olmadan çıkarılan çocuklardan sadece biri. Bir diğer çocuk ise yaşı sorulduğunda beş parmağını kaldırarak cevap verdi.

YARGIÇ: BEBEĞE SORDUM...

Yargıç John Richardson AP'ye verdiği demeçte bir yaşındaki bebeğe süreci anlayıp anlamadığını soruğu için “utanmış” olduğunu ifade etti. Yargıç çocuğun avukatına, “Eğer bir yaşındaki bir çocuğun göçmen kanunlarını öğrenebileceğini düşünüyorsanız, bunu ona da siz açıklayacaksınız” dedi.

Göçmen avukatları ise mahkemede çocukların korku ve stres içinde olduklarını belirttiler.

Yükseltici koltukların bulunmadığı mahkeme salonunda çocuklar savunma makamının bulunduğu yerden mahkemeyi göremedi.

JOHAN AVUKATI OLDUĞU İÇİN ŞANSLIYDI

Geçtiğimiz ay CNN'e konuşan göçmen avukatı Lindsay Toczlowski, “Yükseltici oturaklar yok… Oyuncak ayılar yok. Bu soğuk bir göçmen mahkemesi ve bu çocuklar kendileri için çok büyük sandalyelerde oturuyor, ayakları yere bile değimiyor” demişti. 

BEŞ YAŞIN ALTINDA 100 ÇOCUK VAR VE SÜREÇ YAVAŞ İŞLİYOR

Ailelerinden ayrılan 3000 kadar çocuk hükümet tarafından gözaltında tutulmuştu, Amerika Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı tarafından bunlardan 100 tanesinin beş yaşın altında olduğu tespi edildi.

BAZILARI ASLA BULUŞAMAYABİLİR

The New York Times'ın haberine göre ise bölünmüş ailelerden bazılarının kayıtları ya kayboldu ya da yok edildi. Bu durum bazı çocukların aileleriyle asla bir araya gelemeyeceği ihtimalini arttırıyor.

BAZI ÇOCUKLARIN AİLELERİ KM'LERCE UZAĞA GÖNDERİLDİ

Ayrıca Amerika halihazırda beş yaşın altındaki en az 19 çocuğun ailesini ülkelerine gönderdi.

San Diego'dan federal bir yargıç ise 14 gün içinde Trump yönetiminin beş yaşın altındaki çocuklarla aileleri bir araya getirmesi emrini verdi. Diğer çocuklar içinse aile birleşimi süresi 30 güne kadar uzatıldı. İlki için süre 10 Temmuz'da bitiyor.

ÜLKELERİNE GÖNDERİLSELER DE BİRLEŞTİRECEKSİNİZ HÜKMÜ

Amerika Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı avukatları ise bir hafta ek süre isterken federal yetkililerden zaten ülkesine gönderilmiş olan aileler ve çocukların birleşimini istememesi gerektiğini öne sürdüler. Konuya dair tarih koyan Yargıç Dana Sabraw ise süre uzatımıyla ilgili mahkemeyi yönetecek ancak bu da hükümetin gerekli olduğunu kanıtladığı özel vakalarla ilgili olacak. Yargıç Sabraw hükümetin, aileler ve çocukları ülkelerine gönderilmiş olsalar bir araya getirmesi gerektiğine hükmetmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara