Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Bir kısım İran destekli Şii milis, Afrin'e girdi

Bir grup Esed yanlısı İran destekli Şii milis gücü Afrin'e girdi. Milis gücü, Şam yönetimi unsuru olarak girdiği Afrin merkezinde PYD'liler tarafından karşılandı. Gelen görüntülerde Esed ve Öcalan fotoğrafları yan yana görüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-22 14:22:05

Bir kısım İran destekli Şii milis, Afrin'e girdi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Günlerdir devam eden ve geçtiğimiz akşam TSK'ya ait SİHA'ların püskürttüğü Şii milis güçlerinden bir grup Afrin'e girdi.

Esed'e yakınlığı ile bilinen ve Lübnan'da yayın yapan Al Mayadeen kanalının canlı yayınladığı görüntülerde Esed yanlısı İran destekli Şii milis gücü Afrin şehir merkezine girdi. Milis gücü, Şam yönetimi unsuru olarak girdiği Afrin merkezinde PYD'liler tarafından karşılandı. Gelen görüntülerde Beşar Esed ve Abdullah Öcalan fotoğrafları yan yana görüldü.

İşte o görüntüler:

DWoeMPsXUAAr0YH

DWoeSjmWsAAAulY

DWoet8_W0AEX0fv

DWoiQ02WkAEH2uf

DWoqwxaX0AACOk3

REUTERS ve SANA DUYURMUŞTU

Reuters'ın haberine göre, devlet ajansındaki haberde "Türk rejiminin süregelen saldırılarıyla yüzleşen insanlara destek vermek için yeni milis grupları Afrin'e varıyor" dendi. SANA'nın Türkçe haber sitesinde de "Halk Güçleri'nden yeni birliklerin Afrin'e ulaştıkları" belirtildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Bir süredir gündemde tutulan Esed rejimi PYD'ye destek için Afrin'e ggirecek propagandalarının ardından önceki gece bir grup Esed yanlısı İran destekli Şii milis gücü konvoy oluşturarak Afrin'e ilerledi. Bir kısmı ilerleyen konvoyun bri kısmı ise U dönüşü ile Afrin sınırından döndü. İlerleyen milislere TSK SİHA'ları havadan müdahale etti.

853067_1_1

Haber Ara