Dolar

32,4991

Euro

34,7699

Altın

2.485,66

Bist

9.544,15

Bir dua etti ortalık karıştı!

ABD’nin Pensilvanya eyaleti yasama üyesi Stephanie Borowicz, Pensilvanya Temsilciler Meclisi’nde hizmet verecek ilk Müslüman kadın olan Movita Johnson-Harrell’in yemin töreninde 13 defa Hz. İsa’dan bahsetti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-28 09:08:49

Bir dua etti ortalık karıştı!

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

The Washington Post'un haberine göre, yemin töreninde Cumhuriyetçi Stephanie Borowicz'in bu tavrından rahatsız olan yeni Meclis üyesi Movita Johnson-Harrell ise Borowicz'i İslamafobi ile suçladı.  

Haberde Borowicz'in “Tanrım bizi affet, senin izini kaybettik, seni unuttuk, Tanrım, ülkemizde ve senden bizi affetmeni diliyoruz İsa” şeklinde konutuğu aktarıldı. Aynı zamanda Başkan Donald Trump için de dua ederek İsrail'i “kesin surette” desteklediği için teşekkür etti.

Bütün bunları kuvvetli ve kudretli İsa'dan istiyorum, her diz onun önünde çökecek, her dil günah çıkartacak, İsa, bizim Tanrımızsın” şeklinde konuştu. 

Ailesinden ve arkadaşlarından 32 Müslüman kişinin katıldığı yemin töreninde konuşan Johnson-Harrell ise Borowicz'in söylemlerinin “dua görünümünde politik açıklamalar” olduğunu öne sürdü. “Sanırım İslamafobi ve yabancı korkusu ile bağlantılıydı” dedi.

Pennsylvania Capital-Star'a konuşan Harrell, “Açıktan söylüyorum, İslamafobi bazı liderlerin arasında var, halkı temsil etmesi gereken liderler” yorumunu yaptı.  Ardından, “

 “Hükümet binasına tarafsızlığı ve işbirliğini ırk ve din ayrımı olmaksızın inşa etmek için, İngiltere'de herkesin yaşam kalitesini geliştirmek için geldim” dedi.

Buna karşılık PLS muhabirine konuşan Borowicz kısa bir açıklamada bulunarak, “Bu benim her gün ettiğim dua… Hiçbir zaman duam için özür dilemiycem” dedi.

Diğer yasama üyeleri duayı kınarken meclis denetçilerinden Jordan Harris (D) Borowicz bölücülük ayaratarak inançlarını silah gibi kullanmıştır yorumunda bulundu. CAIR Philadelphia meclisi de Borowicz'in takip edilmesini istedi.

Kaynak: huffpost.com

 

Haber Ara