Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

Binali Yıldırım'ın yeni görevi ne olacak?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım'ın kulislerde kabinede görev vereceği veya Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamına getirebileceği, ancak 'herhangi bir görev istemeyebileceği' yorumu da yapılıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-25 16:34:37

Binali Yıldırım'ın yeni görevi ne olacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi olmayan sonuçlarına göre 3 milyon 935 bin 444 oy alan Binali Yıldırım yüzde 44,99 ile ikinci, 4 milyon 741 bin 870 oy alan Ekrem İmamoğlu yüzde 54,21 ile birinci oldu.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; kabineden, parti yönetimine kadar, İstanbul il yönetimi ve ilçe yönetimlerine kadar birçok alanda radikal değişiklikler bekleniyor. Sonuçların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm seçenekleri masaya yatırıp hızla ülkenin gerçek gündemine dönülmesini planladığı belirtiliyor.

Habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde parti ve hükümet açısından üç önemli başlık bulunuyor. Bu kapsamda, erken seçimin söz konusu olmayacağı, Cumhur İttifakının sürmesi, kabine ve partide geniş çaplı revizyonların gündeme gelmesi ve ekonominin düzelmesi için seferber olunması gibi başlıklarda değerlendirme sürecine girilecek.

BİNALİ YILDIRIM'IN YENİ GÖREVİ NE OLACAK?

Seçimi kaybeden Binali Yıldırım'ın bu süreçte nasıl bir pozisyon alacağı henüz net değil. Ancak, kulislerde kabinede görev vereceği veya Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamına getirebileceği belirtilen Yıldırım'ın, "herhangi bir görev istemeyebileceği" yorumu da yapılıyor.

 

Haber Ara