Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Bazı illerde vaka sayıları arttı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Alpay Azap, bazı illerde vaka artışı görüldüğü için sokağa çıkma yasağı kararı alındığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-05 10:00:50

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Bazı illerde vaka sayıları arttı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Alpay Azap Habertürk'te katıldığı canlı yayında yasağın ilan edilme gerekçesini açıkladı.

"BAZI İLLERDE VAKA SAYILARI ARTTI"

Azap, şu görüşlerini paylaştı:

İllerdeki pandemi kurulları ve il sağlık müdürlükleri belli illerde vaka sayılarının arttığını bildirdi. Gaziantep , Diyarbakır , Karadeniz Bölgesi'nden birkaç şehir de var. Ankara 'da beklediğimiz azalmayı göremedik, çok hafif bir artış var.

"İSTANBUL'DA SALGIN KONTROL ALTINA ALINDI"

Salgının başlangıcında vakaların büyük bir kısmı İstanbul 'daydı. İstanbul çok büyük bir il olduğu için, sayılar Türkiye'yi çok etkiliyordu. Türkiye'ye baktığınızda İstanbul sayılarını görüyordunuz aslında. İstanbul'da salgının kontrol altına alındığını göz önüne alırsak Türkiye'nin geri kalanını görmeye başladık.

"SALGIN EĞRİSİ BAZI İLLERİMİZ İÇİN YENİ BAŞLIYOR OLABİLİR"

İstanbul 'un 1-1.5 ay önce tamamladığı salgın eğrisi bazı illerimiz için yeni başlıyor olabilir. Bunu dikkatlice takip etmek gerekir. Sayın Sağlık Bakanı “İkinci dalgayı beklemiyoruz” dedi. Bu önümüzdeki birkaç aylık dönem için yapılmış bir değerlendirme. Bu birkaç aylık dönemde vaka sayılarında belirgin bir düşüş olmasa dahil artış da beklemiyoruz.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara