Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Beyin sarsıntısı geçiren 12 ABD askeri daha, Almanya’ya sevk edildi

ABD Merkez Komutanlığı, 8 Ocak'taki İran füze saldırısının ardından Amerikan kuvvetlerinin Irak'ta konuşlandığı bir üsteki askerlerde beyin sarsıntısı belirtilerinin sürmesi üzerine, 12 askerin daha tedavisi için Almanya’ya aktarıldığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 10:57:49

Beyin sarsıntısı geçiren 12 ABD askeri daha, Almanya’ya sevk edildi

buyuk_221

İran'ın, Irak'taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısının etkileri sürüyor.

ABD Merkez Komutanlığı, 8 Ocak'taki İran füze saldırısının ardından Amerikan kuvvetlerinin Irak'ta konuşlandığı bir üsteki askerlerde beyin sarsıntısı belirtilerinin sürmesi üzerine, 12 askerin daha tedavisi için Almanya'ya aktarıldığını açıkladı.

ABD ordusu, İran'ın füze saldıları nedeniyle askerlerinde ilave kayıplara itiraf etti.

Amerikan Merkez Komutanlığı, bir açıklamada, daha fazla ayrıntı vermeden, gelecekte daha fazla zayiatın artmasının mümkün olduğunu söyledi.

Reuters'a konuşan, bir ABD yetkilisi, İran'ın füze saldırısından etkilenen 12 Amerikan askerinin Almanya'ya sevk edildiğini söyledi. Ajans, Almanya'ya gönderilen asker sayısının açıklanan rakamdan da fazla olduğunu öne sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump dün İsviçre'nin Davos kentinde düzenlediği basın toplantısında ise, İran'ın Irak'taki askeri üslere yaptığı son füze saldırısında 12 Amerikan askerinin yaraladığını, başka ciddi yaralanmaların olmadığın açıkladı.

Trump ve diğer yetkililer başlangıçta İran saldırısının Amerikan kuvvetleri arasında herhangi bir ölüm ya da yaralanma ile sonuçlanmadığını söylemişti; ancak Pentagon geçen Perşembe günü, İran'ın füze saldırısında Ayn al Esad Hava Üssü'ndeki 12 askeri personelinde daha beyin sarsıntı belirtileri gözlendiğini açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı verilerine göre, 2000 yılından bu yana yaklaşık 408.000 askere beyin yaralanması teşhisi kondu.

Çeşitli sağlık ve medya kuruluşları, sarsıntı da dahil olmak üzere beyin hasarı riski konusunda farkındalığı artırmaya çalışıyor.

Füze saldırısını sonucu meydana gelen yaralanmalar hafıza sorunları, baş ağrısı, ışığa karşı duyarlılık ve ruh hali değişiklikliği gibi semptomlara neden olabileceği öne sürülüyor.

Haber Ara