Dolar

32,5875

Euro

34,8134

Altın

2.506,97

Bist

9.693,46

Beyaz Saray eski Katibi: Trump Amerikalılara yalan söylüyor

The New York Times'a eleştirisel bir yazı yazan Beyaz Saray eski Katibi, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Amerikalılara yalan söylediğini” belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-19 14:00:02

Beyaz Saray eski Katibi: Trump Amerikalılara yalan söylüyor

Hem Barack Obama ve hem de Donald Trump döneminde Beyaz Saray katipliği görevini sürdüren Beck Dorey-Stein, istifasının ardından The New York Times'e çok eleştirel bir yazı yazarak Trump'ı hedef aldı.

Trump'ın katiplerle arasının iyi olmadığını, katiplerle kayıt altında görüşme yaptıktan sonra aynı şahıslarla mesai saatlerinde de kayıt dışı röportajlar yaptığı biliniyor. Yani kayda geçenle gerçek farklı oluyor.

RÖPORTAJ YAPILIP KAYIT ALTINA ALINDI ANCAK...

Dorey-Stein de Bill O'Reilly'nin çalışma saatlerinde Beyaz Saray'a davet edilerek konuşmaların kayıt altına alınmadığı vakasını ayrıntısıyla anlattı:

“Başkan ile Bill O'Reilly'nin yaptığı röportajı kayıt altına almamızdan haftalar sonra, Beyaz Saray İletişim Direktörü Hope Hicks'in O'Reilly'i Oval Ofis'e çağırarak Başkan Trump ile özel olarak röportaj yapabileceğini söylemesini şüphe içinde izledim. Benim Barack Obama ile geçirdiğim beş yıllık çalışma dönemimde kayıt dışı röportajlar çalışma saatleri dışında yapılırdı. Şimdiki gibi gün ortasında değildi.”

"AMERİKALILARA YALAN SÖYLÜYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

Dorey-Stein yazısında şoyle ifade etti: “Beyaz Saray'ın katiplerinin onun yönetiminden çok muhaliflerine hizmet ettiği çok açık bir gerçek. Başkan Trump Amerikalılara yalan söylüyormuş gibi hissettim. Ben istifa ettim çünkü artık çalıştığım yerden gurur duymuyordum."

 

Haber Ara