Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Beşar Esed: Hizbullah Suriye savaşının temel unsuru

Beşar Esed, Suriye’de İran ve Hizbullah’ın desteğine ihtiyaç duyduklarını ve onlar gerekli gördüğü sürece Suriye’de kalacaklarını söyledi. Bu açıklamadan kısa bir süre önce İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 'Tüm yabancı güçlerin Suriye'den çekilmesi gerektiğine' ilişkin açıklama yapmıştı. Tek başına varlık gösterebilen Suriye'den söz eden Ruhani'nin bu sözleri 'İran milisleri de Suriye'den çıakcak' yorumlarına sebep olmuştu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-14 13:35:45

Beşar Esed: Hizbullah Suriye savaşının temel unsuru

TIMETURK | ÇEVİRİ

İran merkezli Al-alam Tv'ye konuşan Esed, İran'ın Suriye'de askeri üsleri olmadığını ancak Rusya'nın olduğunu “İran askeri üssüne ihtiyaç duyulursa temin etmekten kaçınmayacaklarını” ifade etti.

İran, Rusya gibi müttefik bir ülkedir” dedi. Esed aynı zamanda "İranlı danışmanlardan, Iraklı Şii milis güçleriyle Lübnanlı Hizbullah savaşçılarından yedi yıl süren milli savaş boyunca yarım milyondan fazla insanı öldüren Sünni isyancılara karşı önemli destek aldığını" aktardı.

“ÜLKENİN YÜZDE 40'I İSYANCILARIN KONTROLÜNDE”

Hükümetin bu savaşçılara halen isyancıların elinde bulunan ülkenin yüzde 40'ını kontrol altına almak için ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Esed, “Hizbullah bu savaşın temel unsurudur. Savaş uzun, bu askeri güçler için ihtiyaç uzun bir süre daha devam edecek” şeklinde konuştu.

TÜRK ASKERİNE “İŞGALCİ” SUÇLAMASI

"Müttefik güçleri ülkesine kendisinin davet ettiğini" belirten Esed, "asla onlara, herhangi bir barış anlaşmasının parçası olsa bile Amerika ve İsrail istiyor diye git demeyeceğini" vurguladı.

Öte yandan Amerikan, Fransız, İsrail askerlerinin yanı sıra Türk askeriyesinin ülkesindeki varlığını da işgal güçleri olarak nitlelendirmesine dahil etti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

913654_2

Haber Ara