Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

BES'i faizsiz fonlar yükseltecek

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yönelim artıyor. Reformlarla güçlenecek olan sistemin faizsiz fonlarla daha da büyüyeceği öngörülüyor. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Akmaz, faiz hassasiyeti olan yatırımcıların BES’e dahil edilmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemiz bu şekilde birikimlerini artırabilir, atağa kalkabilir” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-14 20:16:47

BES'i faizsiz fonlar yükseltecek

Fon büyüklüğü 116 milyar lirayı aşan Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) girişleri teşvik etmek için önemli adımlar atılıyor. Bu çerçevede faiz hassasiyeti olan yatırımcılar markaja alınıyor.

Tanıtıma odaklanılmalı

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Akmaz, Yeni Akit'e yaptığı açıklamada BES'in tanıtımına önem verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Toplumun sistemi daha iyi anlaması için çalışmalar yürütülmeli” ifadesini kullandı.

Faizden kaçınan yatırımcılar da BES'e dahil olmalı” çağrısı yapan Akmaz, şunları kaydetti: “İslami ve dini bakımdan da güçlü seçenekler var. Bu seçeneklerden yararlanılmalı. Tabii katılımcılara yüzde 25 devlet katkısı verildiği de unutulmamalı. Bu iyi bir getiri. Burada konunun anlamını, ehemmiyetini iyi bir şekilde anlatmamız çok ama çok önemli. Malum Türkiye, İslam dünyası tarafından model alınan, beğenilen bir ülke. BES konusunda da pek çok ülkeye örnek olabilir.

Tablo daha iyi olacak

BES'e katılanların adedinin giderek arttığına dikkat çeken Akmaz, “2017 başında da otomatik katılımın devreye girmesiyle sistem daha da büyüdü. Katılımcı adedi 12 milyonu buldu. Bu önemli başarı. Ama reformlar devreye girince tablo çok daha iyi olacak” öngörüsünde bulundu.

Çalışmalar devam ediyor

Gençleri BES'e çekecek çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Akmaz, şöyle devam etti: “Bu anlamda ekonomi yönetimi tarafından pek çok önlem alınıyor. Gençler için katkı payının artırılacağı ifade ediliyor. Biz de yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Sistemi en iyi şekilde sunuyoruz. Ayrıca hükümet tarafından ilan edilen reform belgelerini, ekonomi planlarını önemli görüyoruz. Çünkü bunlar ülkemiz için hayırlı olacak, gençleri ve kadınları BES'le tanıştıracaktır.

Haber Ara