Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Beş eski komutan, Trump'ın Orta Amerika kararına karşı çıkıyor

Amerikalı beş eski askeri komutan Trump’ın Orta Amerika’ya yardımı kesmesi kınadı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-09 19:06:09

Beş eski komutan, Trump'ın Orta Amerika kararına karşı çıkıyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Başkan Trump, 1 Nisan'da göçmenlerin şiddet ve ekonomik çöküntüden kaçarak ABD'ye girmesini önlemek için üç Orta Amerika ülkesine yardımları kesme yemini etti. Ancak bölgedeki Amerikan operasyonlarını gözleyen Amerikalı beş eski üst düzey askere göre bu gerçekten kötü bir fikir.

BÖLGEYİ BİLEN KOMUTANLAR

Bahsi geçen Amerikalı askerler Amerika'nın güney komutanlığında görevli dört yıldızlı komutanlar ve ABD'nin Latin Amerika ile Karayip adalarındaki operayonlarını yönetmiş kişiler. Geçmiş üç yönetim süresince bu bölgelerde çalışmışlar.

"KARAR DAHA ÇOK GÖÇMENİN GELMESİNE SEBEP OLABİLİR"

Komutanlardan biri daha önce adı dışişleri bakanlığı için geçen Donanma Amirali James Stavridis. Onlara göre Trump'ın kararı göçmen akımını durdurmayacak aksine işleri daha da kötüye sokacak.

Eski askerlere göre Honsuras, Guetamala ve EL Salvador'da koşulları geliştirmek sınırdaki insani krizi ve göçün kökenini ortaya koymada kritik bir yol.

BİR İSİM DAHA TRUMP'A DESTEK VERMİYOR

Ancak sadece askerler değil Trump'ın Yurt içi Güvenlik Bakanı olarak atamak için ismini verdiği ABD Gümrük ve Sınır Koruma Delegesi Kevin McAleenan da benzeri yönde düşünüyor.

Eski askerler “İlk önce gördüğümüz, bölgedeki engellerin sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceği. Ancak bölgenin gelişmesi ve politik ilerleme için yapılacak kuvvetli yatırımlar gerekiyor” yorumunda bulundurlar.

Kaynak: Vox

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara