Dolar

32,3352

Euro

35,0901

Altın

2.234,39

Bist

8.733,32

Beril Dedeoğlu Kimdir?

Türk gazeteci, yaza Beril Dedeoğlu... Beril Dedeoğlu kimdir? İşte Beril Dedeoğlu'nun biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 21:05:39

Beril Dedeoğlu Kimdir?

Hatice Beril Dedeoğlu 1961 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Öğretim üyesi, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanıdır. Özellikle Avrupa Birliği, Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası güvenlik konularında çalışmaktadır.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Akademik kariyerine aynı kurumda, Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak başlamıştır. 1995 senesinden bu yana Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde görev yapmaktadır. 1999 senesinde doçent, 2005 senesinde profesör olmuştur. Bir dönem Kadir Has Üniversitesi'nde de ders vermiştir. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi ve Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde ders vermektedir.

Çok sayıda bilimsel makalesi ve kitabı bulunan Dedeoğlu, Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde birçok uluslararası politika yorumlarına imza atmış ve halen Star ve Today's Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Bir dönem Agos Gazetesi'nde de köşe yazıları yayınlanmıştır. Dedeoğlu, Kanal 24, Samanyolu Haberve TRT Haber'de yayınlanan bir takım haber programlarına katkıda bulunmuştur. 6 Şubat 2012'de, Abdullah Gül tarafından dört sene için YÖK üyeliğine atanmıştır. Dedeoğlu, çözüm sürecinin bir parçası olarak oluşturulan "âkil insanlar" panelinin üyesi sıfatıyla, 2013 senesinin ilk yarısında İç Anadolu Bölgesi'nde çok sayıda konferans ve ziyaret gerçekleştirmiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

 

Haber Ara