Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Benito Mussolini kimdir ?

İtalyan politikacı, devlet adamı Benito Mussolini... Benito Mussolini kimdir? İşte Benito Mussolini'nin biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-10 02:08:44

Benito Mussolini kimdir ?

Benito Mussolini 29 Temmuz 1883'de İtalya'nın Forli şehrinde dünyaya geldi. Lozan Üniversitesi'ndeki öğreniminden sonra öğretmenlik yapmaya başladı. 1902 senesinde askerlik yapmamak için İsviçre'ye kaçtı. 1904 senesinde ülkesine geri dönen Mussolini, I. Dünya Savaşı'nın başlaması üzerine orduya katıldı. Sonrasında Milano'ya giderek burada sağ görüşlü bir gazete olan Il Popolo d'Italia'da editörlük yaptı. Savaş sona erdiğinde İtalya büyük bir yıkıma uğramıştı. Bunun yanında ülke ekonomisi de büyük bir çöküşteydi.

Bu dönemde Mussolini, Faşist Parti'yi kurarak sağcı grupları kendi bünyesinde topladı. Halk arasında bilinen ismiyle Duçe, kısa bir süre içerisinde binlerce taraftar edindi. 1922 yılında Mussolini, Kral Viktor Emmanuel III'ü yönetimi kendisine devretmesini istedi. Kral bu teklifi kabul etmek zorunda kaldı ve ülkede Duçe devri başladı. İtalya kısa süre içerisinde büyük bir kalkınma yaşadı. Sanayi ve tarım büyük ölçüde gelişti. Bunun üzerine hammadde arayışları içerisine giren Mussolini, 1936 yılında Habeşistan'ı işgal etti. Aynı sene içerisinde Nazi Almanyası ile birlikte Roma-Berlin mihverini kurdu.

Öte yandan Adolf Hitleri'in etkisinde kalarak müttefik devletlere savaş ilan etti. II. Dünya Savaşı'nın başlaması üzerine İtalyan orduları birçok bölgede ağır yenilgiler aldı. 1943 senesinde İtalya'ya çıkarma yapan düşman kuvvetleri Mussolini'yi hapsetti. Ancak Hitler kendisini kurtararak Viyana'ya kaçırdı. Savaşın son dönemlerine doğru Mussolini, İtalyan Mukavemeti mensupları tarafından 28 Nisan 1945'de öldürüldü.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara