Dolar

32,5984

Euro

34,6895

Altın

2.522,24

Bist

9.524,59

Belçika, ülkeye getirmediği IŞİD'li çocuklar için ceza ödemeye başlayacak

Belçika'da bir mahkemenin vatandaş olan 4 IŞİD'linin çocuklarının ülkeye getirilmelerine ilişkin tanıdığı süre dolarken, Brüksel hükümetinin öngörülen cezayı ödemeye başlaması gerekiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 13:04:30

Belçika, ülkeye getirmediği IŞİD'li çocuklar için ceza ödemeye başlayacak

Aralık 2019'da Suriye'nin Haseke kentinde YPG/PKK'nın işgalindeki Hol Kampı'ndaki Belçika vatandaşı 4 IŞİD'linin 10 çocuğunun ülkeye getirilmesi gerektiğine hükmeden Brüksel'deki Asliye Mahkemesinin hükümete tanıdığı 6 haftalık süre bugün doldu.

BEÇİKA ÇOCUKLARI GETİRMEDİĞİ İÇİN CEZA ÖDEYECEK

Mahkeme kararı uyarınca, çocukların bu süre içinde getirilmemesi nedeniyle Belçika, her gecikmeli gün için çocuk başına 5 bin avro ödeme yapacak.

HÜKÜMETTEN ALINAN PARA, ÇOCUKLARIN HESABINA YATIRILACAK

Yerel basında yer alan haberlerde, paranın çocuklar adına açılan hesaplara yatırılacağı, çocukların ise 21 yaşını doldurduktan sonra paraya erişebileceği ifade edildi.

IŞİD'li ailelerin avukatı Muhammet Özdemir, çocukların El Hol Kampı'nda kaldığını, her geçen gün fiziksel ve ruhsal durumlarının kötüleştiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Brüksel'deki Asliye Mahkemesi, Aralık 2019'daki kararında, Belçika'nın 6 hafta içinde çocuklara konsolosluk yardımı sağlaması ve dönüş için gerekli işlemleri tamamlaması gerektiğine karar vermişti. Mahkeme, çocukların ebeveynlerinin ise ülkeye geri dönemeyeceğine hükmetmişti.

 

Haber Ara