Dolar

32,5676

Euro

34,7173

Altın

2.487,06

Bist

9.524,59

Bebeklerin nüfus kaydı artık hastanede yapılabilecek

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Güner 'Çocuk hastanede doğdu. Anne ve babası, hastane yönetimine gidip 'Bizim bu hastanede doğan çocuğumuzu şu isimle tescil edin' derse hastane aynı nüfus müdürlüğü gibi müracaatı alacak' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-10 11:30:14

Bebeklerin nüfus kaydı artık hastanede yapılabilecek

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili yaptığı açıklama sırasında sağlık kuruluşunda doğan bir çocuğun, artık ebeveyninin nüfus müdürlüğüne gitmesine gerek kalmadan hastanenin dahil olduğu sistem üzerinden kaydının oluşturulabileceğini anlattı.

Konuyla ilgili altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Güner, "Çocuk hastanede doğdu. Anne ve babası, hastane yönetimine gidip 'Bizim bu hastanede doğan çocuğumuzu şu isimle tescil edin' derse hastane aynı nüfus müdürlüğü gibi müracaatı alacak, doğum tutanağı düzenleyecek, imza ettirecek. Bunun altyapısı sağlandığında bizim vereceğimiz bağlantıyla bu doğum olayını sisteme girecek. Nüfus müdürlüğüne gitmeye gerek kalmayacak" bilgisini aktardı.

Güner, kanunda yapılan bir başka değişiklikle isim ve soy isimlerdeki harf değişikliklerinin mahkemeye gidilmesine gerek kalmadan, oluşturulacak İdare Kurulu kararlarınca düzeltilebilmesinin önünün açıldığını kaydetti.

 

Haber Ara