Dolar

32,5180

Euro

34,8973

Altın

2.454,80

Bist

9.882,52

Barzani: Türkiye'nin Şengal'deki hedefi PKK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye'nin Şengal ilçesindeki hedefinin PKK terör örgütü olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-20 22:13:15

Barzani: Türkiye'nin Şengal'deki hedefi PKK

Barzani, Irak'ın Duhok kentindeki Amerikan Üniversitesinde düzenlenen "Orta Doğu'da Barış ve Güvenlik Konferansı"nda yaptığı konuşmada, terör örgütü DEAŞ ve PKK hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Musul'un Şengal ilçesindeki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonuna ilişkin bir soruya Barzani, "Türkiye'nin bölgeyi bombalamasını istemeyenlerin, Türkiye'ye de herhangi bir gerekçe vermemesi gerekiyor" dedi.

"PKK EDEN ŞENGAL'DE?"

Türkiye'nin Musul'un Şengal ilçesindeki hedefinin PKK olduğunu vurgulayan Barzani, "Bu insanlar (PKK) neden Şengal 'de? En sonunda bunun bedelini ödeyen de Şengal halkı oluyor. Çünkü Şengal'in dışından gelip orada olmaması gereken bazı unsurların varlığı nedeniyle bunlar yaşanıyor" ifadesini kullandı.

Terör örgütü IŞİD'in bölgede ciddi tehditler oluşturmaya devam ettiğinin altını çizen Barzani, "IŞİD bozguna uğratılmadı. IŞİD toprak kaybetti ancak ideolojisi henüz ortadan kaldırılmadı" dedi.

Askeri mücadeleden daha fazlasının yapılması gerektiğini belirten Barzani, IŞİD'in Irak ve Suriye'de binlerce destekçisi ve sempatizanı bulunduğunu anlattı.

 

Haber Ara