Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Barzani, Suriye’deki Kürtlerin korunması için Rusya’dan yardım istedi!

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik muhtemel operasyonuna Beyaz Saray tarafından verilen onayın açıklandığı gün Erbil’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen Kuzey Irak Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Rusya’ya Suriye’deki Kürtleri koruma çağrısı yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-08 16:24:15

Barzani, Suriye’deki Kürtlerin korunması için Rusya’dan yardım istedi!

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik muhtemel operasyonuna Beyaz Saray tarafından verilen onayın açıklandığı gün Erbil'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen Kuzey Irak Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Rusya'ya Suriye'deki Kürtleri koruma çağrısı yaptı.

Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani dün Erbil'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. 

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kürt liderin Rusya'dan Rojava için devreye girmesini ve Rojava'daki Kürtleri korumasını istediği kaydedildi.

Yapılan söz konusu açıklamada “Başkan Barzani, Suriye'deki Kürtlerin geleceğiyle ilgili endişelerini Rusya Dışişleri Bakanı'na iletti ve Rusya'nın, Suriye'deki Kürt halkının daha fazla acı çekmesine yol açacak bir olay ya da değişimi engellemek için rol oynamasını istedi” ifadeleri yer aldı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Hoşyar Zebari de, Mesud Barzani'nin görüşmede “Rojava'da insani bir dramın yaşanmasını istemediklerini, bu nedenle Moskova yönetiminin bu konuda tutum almasını” talep ettiğini kaydetti.

Görüşmede bulunan Zebari şu açıklamaları yaptı: 
“Rojava'daki gelişmeler de ele alındı, özellikle Fırat'ın doğusunda yaşanan olaylar görüşüldü. Bu konuda da ortak bir görüşte mutabık kalındı. Biz açıkça bölgede yaşanan askerî bir eylemden sonra oluşabilecek istikrarsızlıkta endişe duyduğumuzu dile getirdik. Başkan Barzani o bölgede insani bir dramın yaşanmaması ve yeni bir göç dalgasının oluşmaması için Sayın Lavrov'dan Rusya'nın yetkilerini kullanmasını talep etti.”

Haber Ara