Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bakan Soylu açıkladı: Almanya ve Hollanda IŞİD'lileri alacak

İçişleri Bakanı Soylu'nun IŞİD'lilerin iadesi ile ilgili 'Almanya ve Hollanda, kendi memleketlerine mensup IŞİD'li teröristleri, aileleri ve çocuklarıyla alacaklarını dile getirdi.' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-13 11:25:31

Bakan Soylu açıkladı: Almanya ve Hollanda IŞİD'lileri alacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van'da iştirak ettiği "Korucular Hizmet İçi Eğitim Semineri"nde terörle mücadeleye değinerek "DEAŞ'ın önemli bir adamını yakın zamanda Suriye'de ele geçirdik." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Almanya ve Hollanda, kendi memleketlerine mensup IŞİD'lileri, aileleri ve çocuklarıyla alacaklarını dile getirdi.

Soylu ayrıca Türkiye'de geri kabul merkezinde 250, Barış Pınarı Harekatı ile kontrol altına alınan bölgede 850 ve Türkiye'deki cezaevlerinde 1180 IŞİD'linin olduğunu söyledi ve Soylu, bu kişilerin 30 değişik ülkenin vatandaşları olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ve bazı ülkelerle imzaladığı “Geri kabul anlaşmaları” ilgili BM Güvenlik Konseyi kararı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesinin Türkiye'ye bu teröristleri ülkelerine iade etme hakkını tanıdığına dikkat çeken Soylu, “Anlaşmaların gereğini yapıyoruz” dedi.

Muhatap ülkelerin IŞİD militanlarını teslim almak için ekip göndermek zorunda olduğunu vurgulayan Süleyman Soylu “Cezaevlerinde bulunanları polis eşliğinde gönderiyoruz. Ancak diğerlerini uçağa bindirip tek başlarına gönderiyoruz. Bu bizim hakkımız. Uluslararası anlaşmalara dayanarak prosedürü uyguluyoruz.” diye konuştu.

Haber Ara