Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

Bakan Selçuk duyurdu: Gündüzlü Bakım Merkezleri açılıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 75 ilde bulunan bakım merkezlerinin yeniden faaliyete geçeceğini duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-06 10:56:35

Bakan Selçuk duyurdu: Gündüzlü Bakım Merkezleri açılıyor

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının azalması üzerine, normalleşme sürecine geçilmeye başlandı.

Bunun üzerine birçok yeni düzenleme yapılırken; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, Gündüzlü Bakım Merkezleri'nin yeniden açılacağını duyurdu.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN AÇILACAK

Bakan Selçuk yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"1 Temmuz'dan itibaren 75 ilde bulunan Gündüzlü Bakım Merkezleri, yeniden faaliyete geçecek. İlk kez, 2018 yılının sonunda uygulamaya koyduğumuz Gündüzlü Bakım Merkezleri sayımız bugün itibariyle 123'e ulaştı. Normalleşme takvimiyle birlikte, gerekli tedbirleri sağlayarak, bu merkezlerimizde engellimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz."

"SOSYAL HAYATTA AKTİF OLMALARI TEMEL AMAÇ"

Bakım merkezlerinin, engellisine bakan ‘adanmış hayatlara bir nefes' olması amacıyla oluşturulduğunu belirten Bakan Selçuk, "Engellisine evde bakmakta olan ailelerin kendilerine daha çok zaman ayırmalarını sağlayarak rahatlatılması, engellimizin de sosyal hayata daha aktif katılması temel amacımız.” dedi.

ENGEL GRUPLARINA GÖRE ETKİNLİKLER

Bakan Selçuk, Gündüz Bakım Merkezleri'nde engellilerin, engel gruplarına cinsiyetlerine ve yaş gruplarına göre oluşturulmuş olan etkinlik salonlarında merkezde görevli usta öğreticiler, mesleki personel ve sağlık personelinin refakatinde çeşitli aktivitelerle günlük yaşam programlarından faydalandığını da belirtti.

Engelliler için, tarımsal rehabilitasyon, iş uğraşı atölyeleri, müzik atölyesi, resim atölyesi çalışmaları ile sportif faaliyetler, tiyatro, müzik, halk oyunları, drama, ebru ve benzeri aktivitelerin de bu merkezler tarafından engelliler için sunulduğunu da söyleyen Selçuk, Gündüz Bakım Merkezleri modelini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini de belirtti.

Haber Ara