Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

Bakan Selçuk asgari ücret için tarih verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin Aralık ayının son haftasında açıklanacağını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 14:52:36

Bakan Selçuk asgari ücret için tarih verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun hem işçi hem de işveren bakış açısını dikkate alıp ortak noktada buluşması temel gayemiz" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un konuşmasından satır başları;

Öncelikli hedefimiz istihdamı korumak ve artırmak. İşsizlik rakamlarının yüzde 12'ye düşmesini bekliyoruz.

Reel anlamda asgari ücreti 1.5 kat artırmış durumdayız.

Asgari ücretin sosyal ve ekonomik konjonktür ile uyumlu, kalkınmaya ve verimliliğe katkı verecek şekilde belirlenmesi önem arz etmekte.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun hem işçi hem de işveren bakış açısını dikkate alıp ortak noktada buluşması temel gayemiz. 17 yıldır çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledik. Geçen yıl yüzde 26 oranında ciddi artış sağlamıştık. Asgari ücret 2002'den beri nominal olarak 10 kat arttı. Asgari ücretin geçtiğimiz yıl olduğu gibi tüm tarafların uzlaşısıyla tespit edilmesini canı gönülden diliyorum.

Aralık ayının son haftasında asgari ücreti açıklanmış olacak. Asgari ücretin geçtiğimiz yıl olduğu gibi tüm tarafların uzlaşısıyla tespit edilmesini canı gönülden diliyorum.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TÜRK-İŞ'İN TALEBİ

Zamlı maaşlar için Türk-İş'in talebi 2 bin 578 lira olacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak.

Bu toplantıların ardından karar açıklanmak üzere dördüncü ve son toplantı gerçekleşecek. Asgari ücret zammı bu toplantıda netleşecek.

MEVCUT SİSTEMDE ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Mevcut sistemde 2 bin 20 liralık bir asgari ücret alan çalışanlar, şubat ayından itibaren zamlı maaşlarını alabilecek.

Haber Ara