Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Bakan Akar'dan ''operasyon'' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yapılacak olan operasyon ilgili açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-09 11:45:31

Bakan Akar'dan ''operasyon'' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Hava Harp Okulu'na geldi.

'İNTİKALLER, HAZIRLIKLAR SÜRMEKTE'

Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekattaki hazırlıklarda gelinen son durum hakkında konuşan Akar, şunları söyledi:

''Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip etmekteyiz. Ancak bugünkü yaptığımız faaliyet de önemli bir faaliyet. Mazisi şan ve şerefle dolu kartal yuvası Harp Okulu'nun 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış töreni var. Harbiyelilerle birlikte olacağız, onlarla yemek yiyeceğiz, sohbet edeceğiz, bu önemli günü birlikte kutlayacağız.''

AĞIR SİLAHLARLA YOLA ÇIKTILAR

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Hamza Tümeni askerleri, olası harekat öncesi Türkiye'ye hareket etti.

Ceylanpınar'da konuşlanacak 14 bin askerin peyderpey harekata katılacağı öğrenildi.

Fırat'ın doğusuna düzenlenecek olası harekat için günlerdir hazırlanan Milli Ordu'ya bağlı Hamza Tümeni askerleri, son içtimalarını yaparak Suriye'den Türkiye'ye hareket etti.

Ağır silahlarla donatılan Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, otobüsler ile mühimmat yüklü TIR'lar ile Şanlıurfa'ya doğru yola çıktı.

Haber Ara