Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

'Bağdat, İran-ABD arasında arabuluculuk yapmalı'

Irak Milli Hikmet Hareketi Lideri Ammar Hekim, Irak hükümetinin ABD-İran arasında yaşanan gerilimlerin azalması için Tahran ve Washington hattında arabuluculuk yapması gerektiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-21 11:32:41

'Bağdat, İran-ABD arasında arabuluculuk yapmalı'

IRNA Türkçe'nin haberine göre dini bir törende konuşan Ammar Hekim, burada yaptığı açıklamada, 'ABD ile İran arasındaki son gerilim, bölge için çok tehlikelidir ve Irak'ın İran-ABD arasında arabuluculuk yapması gerekmektedir' ifadesini kullandı.

İran-ABD arasındaki olası herhangi bir savaşın tüm bölge ülkelerini kapsayabileceğinin altını çizen Iraklı yetkili, böylesi bir savaşın bölge ötesine geçip Üçüncü Dünya Savaşı'na neden olabileceğini belirtti.

Hekim konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

"İsaril rejimi, bölgede yaşanacak herhangi bir savaştan kazançlı çıkacak tek taraf olacak ve biz, Irak hükümeti ve Parlamentosu'nu ABD ile İran arasında çatışmayı önlemek için arabulucu olarak hareket etmeye çağırıyoruz. Bölgede gerilimler yükselirken ve herkes ABD ile İran arasındaki ihtilaflardan endişe duyarken Irak, bölgede savaşı durdurmayı dış politikasında ilk ve en önemli öncelik olarak görmelidir."

 

Haber Ara