Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

Badem yağı sakal sıkılaştırır mı?

Saç ve sakal sıkılaştırmak isteyenlerin bir numaralı destekçisi olan badem yağı nasıl kullanılır?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-21 19:58:42

Badem yağı sakal sıkılaştırır mı?

Kozmetik sektörünün vazgeçilmezi olan badem yağı, tekli doymamış yağ asitleri içerir. Sağlıklı yapısı sayesinde kalp dostudur. İçeriğindeki omega sayesinde kalp krizi riskini en aza indirir. Bu sebeple tıbbı amaçla da kullanılabilir.

Cilt bakımından kolesterole kadar faydası dokunan mucizevi yağın diğer etkileri ise;

KALBİMİZDEN TIRNAĞIMIZA KADAR KORUYUCU!

Cilt bakımında mucizeler yaratan tatlı badem yağı, birçok kozmetik firmasının tercihidir. Değerli yağ asitlerini içinde barındır. A, B ve E vitaminleri yönünden güçlüdür. 2007 yılında yapılan bir araştırma sonucu UV ışınlarının yarattığı hasarlara karşı etkili olduğu ortaya konmuştur.

KIL KÖKLERİNİ GÜÇLENDİRİR

Güçlü vitamin içeriği sayesinde saç ve sakal üzerinde etkilidir. Sakal problemi yaşayan erkeklere tatlı badem yağı tavsiye edilir. Siz de faydalanmak istiyorsanız bunun için ıslattığınız sakalınızı tarayın. Yaklaşık bir yemek kaşığı kadar badem yağını kıl köklerine masaj yaparak yedirmeye başlayın. Ardından tekrar tarayın. Bir saat boyunca bu şekilde bekleyin ve ardından yıkayın. Haftada bir kez işlemi tekrarlayın. Bu yöntem kıl köklerini güçlendirerek yeni kılların çıkmasına yardımcı olur.

 

Haber Ara