Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Babun Maymunları, Suudilerin evlerini istila etti

Aç kalan ‘Babun maymunları’, Suudi Arabistan’ın liman kenti Cizan eyaletinin doğusundaki Fifa Valiliği'ndeki bazı Suudilerin evlerine ve çiftliklerine saldırdı ve mülklerine zarar verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 15:22:48

Babun Maymunları, Suudilerin evlerini istila etti

buyuk_222

Aç kalan ‘Babun maymunları', Suudi Arabistan'ın liman kenti Cizan eyaletinin doğusundaki Fifa Valiliği'ndeki bazı Suudilerin evlerine ve çiftliklerine saldırdı ve mülklerine zarar verdi.

buyuk2_102

Yerel bir gazete olan Sabaq'da çıkan haberde, dün maymun saldırısından etkilenen insanlardan birinden yaptığı alıntıda, "Maymunlar Fifa'daki evlerimize saldırdıktan sonra çiftliklerimizin hasatına zarar verdi. Suyumuzdan içip kirlettikten sonra çok endişelendik" dediğini aktardı.

buyuk3_48

Başka bir çiftçi ise tepkisini şöyle dile getirdi:
"Maymunlar daha önce ulaşmadıkları yüksek ve kalabalık yerlere işgal etmeye başladılar. Evlere girerek, yiyecekleri alıp kaçtılar. Maymunlarla mücadele etme imkanımız yok. Maymunlar kontrol altına alınmazsa çiftlikler kadar şehir halkına da zarar verme tehlikesi var. Yetkililerin bir an önce maymunları şehir dışına çıkarmalı ve kontrol altına almalılar.”

Yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçi olan Cizan halkı, sorumlu yetkililere Fifa Dağları'nda bulunan Babun maymunlarla mücadele rolünü aktifleştirme çağrısında bulundu.

Haber Ara