Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Ayıptır Utanç Vericidir

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 08:24:45

Ayıptır Utanç Vericidir

Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan ağır, adaletsiz, insafsız saldırıları çok ayıplıyor ve kınıyorum. Hasta bir fikir adamının, tarihçinin, yazarın ziyaretine gitti diye bazıları demediklerini bırakmadı. İslamda hasta ziyareti (ibadet) bir fazilettir. Hasta, Müslüman da olsa, gayr-i müslim de olsa... Diyanet İşleri Başkanı tenkit edilemez mi? Elbette edilebilir ama hukukun, adaletin, insafın, sağduyunun, ahlakın, edebin, terbiyenin ışığında. Hasta ziyaretine gitmiş, hasta M. Kemal karşıtı imiş, hemen istifa etsinmiş... M. Kemal'in en büyük iki muhalifinden biri olan Nazım Hikmet konusunda engin bir hoşgörüye sahip olanlar, aynı müsamahayı niçin öteki muhaliflere göstermiyor? Nazım Hikmet ateist ve Marksist, ötekiler Müslüman olduğu için mi?

***

İmam Gazalî'nin üstadı İmamü'l-Haremeyn Cüveynî hazretleri idi. Cahilden üstad olmaz. Cahil, tebdil-i kıyafetle üstad kılığına girse de kâmil talebe yetiştiremez.

***

Cemaatlerin, tarikatların vazifesi, cemaat veya tarikat holiganı, militanı yetiştirmek değil, vasıflı işe yarar güçlü üstün Müslümanlar yetiştirmektir.

***

Cemaat mensubu genç, üniversitede ikinci sınıfa geçince, yeni öğrencilere ağabey ve bir tür mürşid yapılıyor. Bu çok yanlış bir eğitim metodudur.

***

İlkokul çocuklarına ilmihal öğretebilmek için bile en az dört senelik bir eğitim pedagoji tahsili görmüş olmak, sonra sınav verip icazet/diploma almak gerekir.

***

Şu seksen milyonluk Türkiyede arasan sekiz mürşid-i kâmil bulamazsın. Davet, tebliğ, irşad, islamî eğitim faaliyetleri onların direktifinde ve manevî nezaretinde yapılmalıdır.

***

Yakın tarihte en başarılı Risale-i Nur hizmetkârları din medrese tahsili görmüş olanlardır. Erzurumlu merhum Mehmet Kırkıncı Hoca bunlardan biriydi.

***

Nurculuk Şeriat üzerine kuruludur. Hiçbir Nurcu, Şeriat-ı Garra-i Ahmediyeden zerre miktarı ayrılamaz, kopamaz.

***

Nakşîlik ve diğer tarikatlar da öyledir. Şeriat temeldir. Bu temelin sağlam tutulması gerekir.

***

İslamcılık, yüz (belki daha fazla şubesi olan) dall ve mudil bir fırkadır.

***

Lüks saray yavrularında ikamet ederek, lüks pahalı otomobillerle gezip tozarak, lüks yemekler yiyerek, içkili fuhuşlu lüks otellerde konaklayarak, lüks Frenk giysilerine bürünerek, lüks ve israflı bir hayat sürerek İmana İslamaKur'ana Sünnete Şeriata Ümmete has ve gerçek hizmetler edilmez.

***

Âhir zamanda Mehdi'nin zuhuru, İsa aleyhisselamın nüzulü kimsenin keyfine ve isteğine bağlı değildir. Muhbir-i Sâdık bu zuhur ve nüzulü haber vermiştir, olacaktır. Fırka-ı Nâciye olan Ehl-i Sünnetin bu konuda icmaı bulunmaktadır.

***

İnsan, dünya imtihanını başarıyla vermek için bütün gayretiyle çalışıp çabalamalıdır. Mehdi gelecek diye yan gelip yatmak, vazifelerini ihmal etmek cinnet olur.

***

1909'dan bu yana zalimler tarafından idam edilen bütün ulemanın, fukahanın, meşayihin, kâmil mürşidlerin, ziyalı Müslümanların, mü'min ve müslim kişilerin, isimleri bilinenlerin, isimleri unutulmuş olanların hepsini rahmetle anıyorum.

***

İskilipli Âtıf Efendi ve Şeyh Erbilli Esad Efendi... Mübarek ve muazzez şehidler kafilesinin başındaki iki büyük zat.

***

1953 Malatya... Dönme Ahmed Emin Yalman'ın vurulmasından sonra yakalanan Müslüman sanıklara ağır işkenceler yapılıyor. Falakalara yatırılmışlar, dayak yiyorlar. Sopanın her inişinde Allahu Ekber diye bağırıyor zavallılar. Oradaki bir zalim, “Hadi Allahınız gelsin sizi kurtarsın” diyor.

***

Fanatik mutezile mensupları, Kur'an mahlûk değildir, kadimdir diyen büyük İmam AhmedibnHanbel'e işkence ediyor, kırbaçlıyor. O, darbeler altında sarsılıyor ama Kelamullaha mahlûk demiyor.

***

Helal yemek yiyen temiz salih sadık Müslümanlar... Sofranızda bana da bir yer ayırmak lütfunda bulunursanız, gelip tasınızdan birkaç kaşık çorba içebilir miyim?

***

Sabah namazlarında camilerde yoklama yapılıyor. Bundan kaç kişinin haberi var?

***

Sofrada tarhana çorbası, ekmek, nohutlu sebzeli pilav, erik hoşafı vardı. O Nemrud, o Firavun herif bu mönüyü beğenmedi, neş'esi kaçtı, suratını astı.

***

Adam işsiz, adam aç, adam perişan; yüz lira borç aldı, simit fırınından simit aldı, bunları satacak birkaç kuruş kazanacak. Onu yakaladılar, simitlere el koydular, ruhsatın yok satamazsın dediler. Adam ağlıyor, adam hıçkırıyor.

***

Şu Müslüman görünen gence bakınız. Aklı fikri parada, zenginlikte, lüks hayat sürmekte, lüks ev sahibi olmakta, lüks binitlerle gezmekte, lüks elbiseler giymekte, lüks yemekler yemekte,  uçağın lüks kısmında seyahat etmekte, ünde alkışta tantanada... Bu lüks küçük canavarı kimler besleyip yetiştiriyor?

***

O uzun kuyruk ne kuyruğudur diye sordum. Yemek kuyruğudur dediler.

***

Çocuk pek cahildi, alet ilimlerinde ve ‘âli ilimlerde behresi yoktu. Kasılarak, “Ben haftada bir tefsir derslerine gidiyorum” dedi.

***

Onlar için islamî hizmetler bahanedir. Asıl gaye nevaledir.

***

AB'ye yaranmak için BOP kapsamında yapılan Ayıklanmış Hadis Külliyatını okumanızı kesinlikle tavsiye etmem. AB'nin hatırı için hadis ayıklama imana zarar verir.

***

Zamanımızda üç hak İbrahimî din vardır, üçünün mensupları da ehl-i necattır, Cennetliktir inancı Kur'ana ve Sünnete aykırıdır. İslamın tek hak din olduğunda icma vardır.

***

İki bin yıllık Barnaba İncili nüshasının kaybolma faciası, Müslümanların acıklı halinin göstergesidir. Diyanet veya İlim Yayma Cemiyeti, bütün Müslüman STK'ları bir araya gelip bu İncili niçin araştırmıyor?

***

Taşralı, ezilmiş fakir fukara çocuklarına hizmet vermek kolaydır. Cesaretiniz ve gücünüz varsa Boğaziçi Üniversitesinde fütuhat yapsanıza.

***

Hizmetlerin hakkını veremeyenlerin, o hizmetleri, hakkını verecek ehliyetli kimselere devr etmeleri vaciptir.

uuu

İstanbulun manevî valisi, EbaEyyub el-Ensarîradiyallahuanh hazretleridir.

***

Ankaranınmânevî valisi Hacı Bayram velidir. Çok şehrimizin böyle valileri vardır. Onları bilmek, onları sevmek, onlara hürmet etmek, onların yolundan gitmek, onları üzmemek gerekir. 

***

Merhum Cemal Kaşıkçının cesedi asitte eritilerek yok edilmiş. Bari hatırasını ayakta tutalım.

***

Bir zevzeğe: Boş lafları bırak, din elden gidiyor.

***

Emekli olduktan sonra namaza başlamış. Kendini kurtarabilecek mi?

***

Son devrin büyük din öğretmenlerinden biri Dersiamdan Seyyid Erzurumlu Ömer Nasuhi Bilmen'dir. Bütün Müslümanlar bu zatın telif ettiği Büyük İslam İlmihalini ders kitabı olarak okumalıdır. Şafiîlerin, kendi fıkıh kitaplarından birini bu kıraate ilave etmeleri gerekir.

***

Müslümanlar, dinî konularda tartışmamalıdır.

***

Mecelle-i Ahkam-ı Adliye İsviçre Medenî Kanunundan bin kere, milyon kere üstündür. Onun hikemî evrensel Kavaid-i Külliyesi hiçbir kanunda yoktur. İsviçre Medenî Kanun tercümesinin dibacesinde İslama, Kur'ana, Şeriata, fıkha yapılan adi ve bayağı saldırıları bir Müslüman olarak reddediyorum.

***

Hukuk fakültesinde okuyan Müslüman/dindar bir genç, Mecellenin başındaki küllî kaidelerden en az 15'ini ezberlemezse, ben ona çay bile demletmem.

***

Civcivlerin horozluk taslamaları ne kadar gülünç.

***

Korkunç, dehşetli savaşlardan, büyük kırım ve kıyımlardan, akıl almaz tahribattan sonra İslamın altın çağı gelecektir. Bunu göreceklerin nispeti (oranı) yüzde kaçtır? Melhame-i Kübra savaşı olacak, bizimki bir elinde bal bir elinde yağ pencereden seyredecek. Kardeşimiz lütfen bu ahmakça kuruntuları terk etsin.

Haber Ara