Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Ursula von der Leyen'den Brexit açıklaması

İngiltere'nin AB'den anlaşmasız şekilde ayrılması anlamına gelen 'sert Brexit'i savunmadığının altını çizen Ursula von der Leyen, bu durumun her iki taraf için de kötü sonuçlara sebep olacağını ifade etti ve İngiltere'ye ek süre verilebileceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-19 08:49:30

Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Ursula von der Leyen'den Brexit açıklaması

Euronews'ten Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Alman Ursula von der Leyen, İngiltere'nin geçerli sebepler sunması halinde Brexit tarihinin ertelenebileceğini söyledi.

İNGİLTERE'DEKİ SEÇİMLER BEKLENECEK

Von der Leyen ayrıca Brexit meselesinin tekrar masaya yatırılmadan önce İngiltere'nin yeni başbakanının seçilmesini bekleyeceklerini belirtti.

"ERTELEMEYE SICAK BAKIYORUM"

İngiliz parlamentosunun reddettiği anlaşmanın "iyi" olduğunu vurgulayan von der Leyen, çerçevesi belirli bir ayrılık için Brexit tarihinin ertelenmesine sıcak bakacağını belirtti.

Avrupa Birliği'nden çıkma sürecinde olan İngiltere'nin, anlaşma yapılamasa bile birlikten ayrılacağı yönündeki açıklamalarına AB'nin Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, tehditlerden korkmadıklarını ve anlaşmasız ayrılık durumunda İngiltere'nin sonuçlara katlanması gerekeceğini söylemişti.

 

Haber Ara