Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

AP vekili Boni: Dezenformasyon Rusya için bir araç

Avrupa Parlamentosu milletvekili Michal Boni, enformasyon güvenliği tehdidinin sadece Ukrayna’da değil, aynı zamanda diğer ülkelerin karşısına da çıktığını belirterek, 'Dezenformasyon Rusya için bir araç' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-23 11:52:20

AP vekili Boni: Dezenformasyon Rusya için bir araç

Avrupa Parlamentosu milletvekili Michal Boni, Rusya dezenformasyonu Ukrayna'yla sürdürdüğü hibrit savaşının bir aracı olarak kullandığını ifade etti.

Kiev'de düzenlenen “Ukrayna gençliği ve Ukrayna'nın Avrupa entegrasyonu bağlamında internetin yönetişimi” isimli konferansına katılan Boni, sahte haberlerin dünyada liberal demokrasilerin popülizm için kullanıldığını kaydetti.

Avrupa Parlamentosu milletvekili Michał Boni, “Rusya gibi otoriter rejimler Ukrayna'da olan özgürlüklere karşı mücadele ediyor. Bu mücadelede dezenformasyon hibrit savaşı yürütme aracı olarak kullanılıyor” diye konuştu.

Boni, enformasyon güvenliği tehdidinin sadece Ukrayna'da değil, aynı zamanda diğer ülkelerin karşısına çıktığını söyledi.

Siber saldırıların birçok kurumdaki dijital süreçlerinin güvenliğini baltaladığını dile getiren milletvekili, “Kişisel verilerin güvenliğine yeterince dikkat edilmemesi, gelecekte dijital ekonominin inşası için ihtiyaç duyulan güveni yok ediyor” ifadeleri kullandı.

RUS YETKİLİLER AMAÇLARINA ULAŞMAK ADINA HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKİNMİYOR

Ocak ayında Strasbourg'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Avrupa Birliği Güvenlik Komisyonu Başkanı Julian King, "Rus yetkililer, amaçlarına ulaşma konusunda dezenformasyon kampanyaları ve faaliyetleri gerçekleştirmekten çekinmiyor. Üst düzey Rus generallerin de belirttiği üzere, Rusya'nın resmi askeri doktrininde, yasal araçlarla dezenformasyon ve yanlış bilginin yayılması, yeni tür silahlı kuvvetler olarak görülüyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara