Dolar

32,5538

Euro

35,0074

Altın

2.427,21

Bist

9.722,09

Anneler gününe özel 'sadece siyah ve kadın'

Seattle merkezli Alaska Airlines Anneler gününde bir ilke imza attı. Havayolları, hem ırkçılık hem de cinsiyet ayrımıcılığı için sadece siyahi ve sadece kadınlardan oluşan ekip ile bir uçak havalandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-23 10:11:37

Anneler gününe özel 'sadece siyah ve kadın'

TIMETURK | ÇEVİRİ

Daily Mail'in haberine göre, Kaptan Tara Wright ve Yardımcı Pilot Mallory Cave geçtiğimiz hafta Pazar günü "mutlu Anneler Günü" dileyerek yolcuları selamladı.

Wright, “Bugün Alaska Airlines'ın tarihinde sevimli bir tarihi parçayı paylaşıyor olacaksınız. İki Afrikalı-Amerikalı kadın pilot tarafından Alaska Airlines'ın tarihinde bir ilk olmak üzere uçurulacaksınız” diye konuştu.

Uçak ise San Francisco'dan Portland Oregon'a gidiyordu.

HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN VİDEOLU PAYLAŞIM

Wright, bugün bir tarih yazıyorsunuz, farkındaysanız ya da değilseniz” dedi.

Havayolları Wright'ın yolculara hitap ettiği videosunu şirketin Facebook sayfasından paylaştı. İlk kez pilot sertifikası alan Afrikalı kadına gönderme yapılarak, “Bessie Coleman 1921'de ne başlattıysa biz bugün takip ediyoruz” denildi.

İLK DEFA 2009'DA GERÇEKLEŞTİ

Alaska Airlines için bir ilk olsa da habere göre bu tarihte sadece kadınlar ve siyahlardan oluşan bir ilk uçuş değil. Şubat 2009'da ExpressJet adlı havayolları da Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport'tan Nashville International Airport'a uçarak tarihi üne kavuşmuştu.

Haber Ara