Dolar

32,3369

Euro

35,1967

Altın

2.247,91

Bist

8.718,11

Ankara'da hızlı tren kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in kılavuz trenle çarpışması sonucu son belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 07:56:40

Ankara'da hızlı tren kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara'da sabah sabah saatlerinde gerçekleşen kazada, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yaptığı açıklamaya göre; 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"3'Ü MAKİNİST 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

"Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in, Marşandiz İstasyonu'na girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 3'ü makinist 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 47 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Yaralı vatandaşlarımız, ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Kaza yerinde arama, kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Ankarada-hızlı-tren-kazası4 206 YOLCU VARDI

Ankara'dan Konya'ya giden YHT'de 206 yolcu bulunuyordu. Kazada yaralananlar, ambulanslarla Onkoloji Hastanesi, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerindeki sağlık ve yardım ekipleri, enkaza dönen vagonların içinde ve altında yaralı veya ölü olup olmadığı yönündeki araştırmalarını sürdürüyor.

Ankarada-hızlı-tren-kazası3 CUMHURİYET SAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tren kazasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili bir soruşturma başlattı. Olay yerinde, 3 cumhuriyet savcısı kazanın nedeniyle ilgili araştırma yapmaya başladı. BAKAN TURAN OLAY YERİNDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan da kazanın olduğu alanda inceleme yapmaya başladı. Yetkililerden kazayla ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ankarada-hızlı-tren-kazası2 10 KİLOMETRE SONRA KAZA YAPTI

Uzmanlar, kazanın YHT'nin Ankara Garı'ndan hareket etmesinin ardından, 10 kilometre sonra Marşandiz Tren İstasyonu'na geldiğinde bu kazayı yaptığına dikkati çekerken; duracağı durağa ise yine yaklaşık 9 kilometre mesafede olduğu için trenin saatlik 250 kilometre hıza ulaşmasının mümkün olmadığı, bu kazayı henüz 90-100 kilometre hıza ulaştığında yapmış olabileceğini belirtti.

Ankarada-hızlı-tren-kazası ÇALIŞMALARDA DEDEKTÖR KÖPEKLER DE KULLANILIYOR

Öte yandan, Yenimahalle Marşandiz İstasyonu'nun bulunduğu yerdeki kaza sonrası arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda dedektör köpekler de kullanılıyor. Ayrıca enkaz çevresinde ambulanslar bekletiliyor.

Ankarada-hızlı-tren-kazası1

Haber Ara