Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Amerikan Los Angeles gazetesi: S. Arabistan Yemen'de zafer elde edemez!

Amerikan Los Angeles gazetesi, Arabistan ve işbirlikçilerinin Yemen'e saldırısını eleştirerek, 'Suudilerin, Yemen'de zafer elde etmeleri mümkün değil' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-13 17:42:17

Amerikan Los Angeles gazetesi: S. Arabistan Yemen'de zafer elde edemez!

Amerikan gazetesinin başmakalesinde, 'Arabistan ve işbirlikçilerinin Yemen'e saldırısının üzerinden geçen 4 yıla rağmen onlar Yemen Ensarullah hareketine karşı hiç bir şey kazanamadıkları gibi kendi aralarında da ihtilafa düştüler' ifadesine yer verdi.  

Arabistan'ın Yemen'le ilgili 'Tufan' ve 'Ümidin dönüşü' gibi iki harekat düzenlediğini ama her ikisinde de  umduğunu bulamadığını belirten Los Angeles gazetesi, Suudiler ve işbirlikçilerinin, Yemen Ensarullah hareketinin direnişi ve halkın Ensarullah'a verdiği destekten  dolayı bu zamana kadar aslında hiç bir başarı elde edemediklerini ve sonuçta Suudiler ve işbirlikçilerinin Aden'de kendi aralarında çatışmaya girdiklerini yazdı.

Bu arada Yemen ordusu ve Halk komite güçleri S. Arabistan'ın güneyinde yer alan Hamis Muşayt kentindeki Kral Halid Hava Üssü'ne insansız hava araçlarıyla (İHA) geniş çaplı saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Yemen ordusu sözcüsü Yahya Serie, yaptığı yazılı açıklamada, hava üssündeki radar sistemi ve askeri noktalara Kasıf-2 tipi İHA'larla saldırı düzenlediklerini belirtti.  Serie, söz konusu operasyonun, Yemen halkını hedef alan saldırılar ve devam eden ablukaya misilleme olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri, son zamanlarda genellikle orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra İHA'ları da kullanarak, Cizan ve Ebha havalimanları başta olmak üzere, ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Haber Ara