Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Amerikan iş çevreleri, Çin'e gümrük vergisine karşı çıkıyor

Amerika’da çeşitli iş çevrelerinden gruplar, ABD Başkanı Donald Trump’ın 100’den fazla Çin ürününe önerdiği gümrük vergilerine karşı çıkmak üzere bir araya geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-12 18:29:25

Amerikan iş çevreleri, Çin'e gümrük vergisine karşı çıkıyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Amerika'da çeşitli iş çevrelerinden gruplar, Amerikan Başkanı Donald Trump'ın 100'den fazla Çin ürününe önerdiği gümrük vergilerine karşı çıkmak üzere bir araya geldi.

"GÜMRÜK VERGİLERİNİ UYGULAMAYA KOYMAYIN"

Toptan, tarım, teknoloji, imalat ve diğer sektörleri de kapsayan örgütlenmeler şimdilerde gümrük vergilerine karşı çalışıyor. Beyaz Saray'ın Gelirleri Çoğaltma Komitesi'ne bir mektup gönderen 45 grup, başkana gümrük vergileri yönünde harekete geçmeme çağrısında bulundu.

Ulusal Perakende Federasyonu Sözcüsü Bethany Aronhalt, “Bu konuda bir acelecilik var. Büyüyen koalisyon ise iş dünyası toplumunun önerilen gümrük vergilerine karşı birlikteliğinin işareti” dedi.

"FATURASINI AMERİKALI İŞÇİ AİLELER ÖDEMESİN"

Amerika'daki zorlu koşullarda çalışan işçilerin Çin'e yapılacak gümrük tarifelerinin cezasını çekmemesi gerektiğini belirten birlik üyeleri, Çin'le uzun süredir devam eden fikri mülkiyet hakkının çalınması ve diğer ticari eylemler gibi sorunlara daha etkin yönetimsel çözümler getirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Açıklamada ticaret savaşının kazananının olmayacağı, Amerikan ekonomisinin zarar göreceği ifade edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara