Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Amerikalı sunucu 'göçmen çocuklara' ilişkin haberi okuyamadı

MSNBC kanalının sunucularından Rachel Maddow, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın 3 yaşındaki bebekleri de Güney Teksas’daki göçmen çocukları toplama merkezlerine göndermesiyle ilgili haberi okuyamadı ve canlı yayında ağlamamak için kendini zor tuttu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-20 21:26:47

Amerikalı sunucu 'göçmen çocuklara' ilişkin haberi okuyamadı

TIMETURK | ÇEVİRİ

AP'nin haberleştirdiği konuyu haber olarak okumaya başlayan sunucu Maddow hikayenin ve fotoğrafların çok kuvvetli olması nedeniyle görevinin başında göyaşlarına yenik düştü.

AP'nin haberinde “Rio Grande Valley sığınağını ziyaret eden avukatlar ve sağlık görevlileri oyun odasını okul öncesi çocukların bir kriz halinde ağladığı bir yer” olarak tanımladıklarını haberde aktardı.

Sunucu Maddow konuşma arasında sık sık duraksayarak “Üzgünüm” dedi, ayrıca, “Görüntüyü getirebilir miyiz? Hayır. Görüntümüz yok” gibi ifadeler kullandı.

Ancak sunucu birçok duraksama sonrası devam edemeyince meslektaşı Lawrence O'Donnell'e programı emanet edeceğini söyledi.

Haberde yetkililerin ağzından Amerika'da yetimhanelerin kapatıldığı, bunda psikoloag ve uzmanların çocukların gelişimini sekteye uğratacağı yönünde uyarıları etkili oldu. Buna rağmen Amerika'nın sınırda ve Amerikan'ın çocuk hakları ve gelişimi politikasına aykırı bu uygulamanın gerçekleştirilmesi tüm dünyadan tepki topladı.

 

Haber Ara